Analyser (Uppdateras) Några nya höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer finns bland analyserna som publicerats under torsdagen.

Pareto tror på en positiv kursreaktion om 10-20 procent i Vicore Pharma. Det framgår av en kommentar på torsdagen. Förutsägelsen kommer efter att bolaget på morgonen meddelat att bolagets covid-19-studie är fullrekryterad. Pareto upprepar samtidigt sin köprekommendation och riktkursen 51 kr. Aktien stängde på 23 kr på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Husqvarna till 110 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Husqvarna B stängde på 98,72 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Nent till 430 kr från 390 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 379,60 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin riktkurs för investmentbolaget Industrivärden från 260 till 269 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Industrivärdens C-aktie stängde vid 238,90 kr på Stockholmsbörsen under onsdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Investor till behåll från köp. Det framgår av en analys. Riktkursen låg tidigare på 597 kr. Nordea sätter ingen riktkurs om rekommendationen är behåll. Aktien stängde på 587 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Zalando till 85 euro från 76 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 79,90 euro på onsdagen. Kinnevik äger 21 procent av Zalando.

SEB Equities sänker riktkursen för Leo Vegas till 48 kr från 51 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Banken förutser viss motvind för bolaget i det tredje kvartalet och pekar här bland annat på att mixen har förändrats, från kasino mot mer sportbetting.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det danska logistikbolaget DSV Panalpina till behåll från köp. Riktkursen höjs till 1.075 från 1.000 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 1.037 danska kr på onsdagen.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Boliden till behåll från köp. Riktkursen höjs till 265 från 260 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 266,70 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Kinnevik till behåll från köp. Det bekräftar banken till Nyhetsbyrån Direkt.

ABG Sundal Collier har höjt sin riktkurs för fordonsunderleverantören Veoneer med 63 procent, från 135 till 220 kr, med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Veoneer var vid lunchtid på torsdagen upp 5 procent till 135,40 kr på Stockholmsbörsen.

 

Foto: Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
USA
Uppgifter: Biden förväntas höja kapitalvinstskatten kraftigt
Foto: AP/TT
Wall Street
New York: S&P 500 störtdök på Bidens skattenyhet
Foto: istock
Aktier
Förvaltaren: Två spännande amerikanska småbolag
Foto: Morgan Ekner/istockphoto
Aktiechatt
Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag
Bopriserna
SBAB: Bopriserna vänder ner nästa år
Börsen
Plusstängning efter slagig handelsdagMånga kursvinnare bland rapportbolagen
Köptips
AFV: Teckna Hemnet trots prislappen
Räntan
ECB rör inte styrräntan"Förmörkade utsikter på kort sikt"
Rapport
Trelleborg slog förväntningarna
Foto: Copyright (c) 2018 1000 Words/Shutterstock. No use without permission.
Blankning
Hedgefonder blankar Deliveroo efter börsfiaskot
Valuta
SEB: Då kan Riksbanken återgå till minusränta
Analyser
Här är torsdagens många köprekar
Rapport
Nestlé: Högsta tillväxten på tio årLivsmedelsjättens aktie stiger
Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF klarade förväntningarna
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"