Analyser (Uppdateras) Under torsdagen har analyshusen främst fokuserat på SHB:s beslut under onsdagen att stänga nästan hälften av bankkontoren. Banken har fått flera ändrade rekommendationer och riktkurser – åt båda hållen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för SHB till 107 kr från 105 kr efter onsdagens nyhet om nya åtgärder. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets sänker däremot sin rekommendation för SHB, till sälj från behåll. Riktkursen är 77 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 83,86 kr på onsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för SHB till 75 kr från 87 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys på torsdagen, dagen efter Handelsbanken kommit med beskedet att nästan hälften av kontoren kommer att läggas ned under de kommande åren.

Även Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för SHB, till 97 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. SHB A stängde på 83,86 kr på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för SHB till 105 kr från 103 kr, efter Handelsbanken på onsdagen aviserade nya åtgärder för att minska kostnaderna. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Jefferies inleder bevakning av Essity med rekommendationen köp och riktkursen 343 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 302 kr på torsdagen.

Citi inleder bevakning av Powercell med rekommendationen neutral och riktkursen 235 kr. Det framgår av ett morgonbrev på torsdagen. Banken har även inlett bevakning av flera andra vätgasrelaterade bolag, däribland norska Nel som också får en neutral rekommendation.

Affärssystemutvecklaren 24Sevenoffice har etablerat en solid position med bokföringsföretag i Norge som utgör en kundbas om 54.500, där ett stort värde ses tack vare goda försäljningsmöjligheter. Det skriver Pareto Securities som inleder bevakning av aktien med rekommendationen behåll. Riktkursen sätts till 42 kr per aktie. ”Vi förväntar oss en förbättring av de genomsnittliga intäkterna per konto med efterföljande ökande försäljning av ytterligare moduler och nya tjänster”, skriver Pareto. Aktien stängde till 38,90 kr på onsdagen.