Analyser (Uppdateras) Både Volvo Cars och Clas Ohlson har fått ett antal nya rekommendationer av analyshusen. En hel del av Volvo Cars finansiella rådgivare vid börsintroduktionen har nu börjat bevaka bolaget.

HSBC har inlett bevakning av Volvo Cars med neutral rekommendation. Riktkursen är 80 kr. Det skriver Reuters. HSBC var en av de finansiella rådgivarna i samband med Volvo Cars börsintroduktion tidigare i år. Aktien stängde på 74 kr föregående handelsdag.

Goldman Sachs har också inlett bevakning av Volvo Cars, med rekommendationen neutral. Riktkursen är 78 kr. Det skriver Reuters. Goldman Sachs var också en av de finansiella rådgivarna i samband med Volvo Cars börsintroduktion tidigare i år.

Även JP Morgan har inlett bevakning av Volvo Cars, med rekommendationen neutral. Riktkursen är 85 kr. Det skriver Reuters. JP Morgan agerade också finansiell rådgivare i samband med Volvo Cars börsnotering tidigare i år.

Carnegie tillhör också skaran av finansiella rådgivare vid Volvo Cars börsintroduktion som nu inleder bevakning av bolaget, med rekommendationen behåll. Riktkursen är 80 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. 

Nordea Markets höjer riktkursen för Clas Ohlson till 145 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde upp med nästan 13 procent till nivån 130 kr på onsdagen efter att bolaget samma dag kommit med delårsrapport som överträffade analytikernas förväntningar på de flesta punkter.

Carnegie höjer också riktkursen för Clas Ohlson till 123 kr från 105 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. 

SEB Equities sänker däremot sin rekommendation för Clas Ohlson till behåll från köp. Riktkursen höjs till 145 från 110 kr. Det framgår av en analys. 

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Clas Ohlson till behåll från köp. Riktkursen höjs till 130 från 110 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie inleder bevakning av fastighetsbolaget Sagax med rekommendationen sälj. Riktkursen är 300 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. B-aktien i Sagax stängde på 342 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Sampo till 49 euro från 52 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 44,09 euro i Helsingfors på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Fasadgruppen till 240 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 164,60 kr föregående handelsdag.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Autoliv till 1.130 kr från 1.041 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Danske Bank ser tecken på lättnader i leveranskedjor inom vissa komponentområden och om det framöver fortsatt går mot ett mer normaliserat läge finns det tydliga fundamentala drivkrafter i marknaden, skriver banken, och noterar att amerikanska fordonslagernivåer vittnar om ett underskott om 3 miljoner enheter relativt mer normala nivåer. Aktien i Autoliv var efter drygt 20 minuters handel ned 0,1 procent på torsdagen och bytte händer till 914,60 kr.

Analyshuset Redeye har inlett bevakning av medicinteknikbolaget Coala Life med ett rimligt värde för aktien på 33 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys. Redeyes värderingsintervall sträcker sig från 9 till 50 kr i ett så kallat ”bear-scenario” respektive ”bull-scenario”. Coala Life-aktien erbjuder investerare exponering mot spännande tillväxt i telemedicin/RPM-marknaden (remote-patient-monotoring), menar Redeye. Analyshuset anser att den nuvarande aktiekursen i Coala Life innebär ett attraktivt köpläge för den långsiktige investeraren. Coala Life hade vid 9.20-tiden stigit 11 procent till 15,78 kr. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser, där bolag betalar för bevakning.