Analyser (Uppdateras) Ett par upprepade köprekommendationer åtföljda av höjda riktkurser finns bland torsdagens färska analyser från analysbolagen.

Arctic Securities höjer riktkursen för Handelsbanken till 114 kr från 108 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. A-aktien i Handelsbanken stängde på 103,60 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Getinge till 408 kr från 390 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 363,80 kr föregående handelsdag.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Equinor till behåll från köp. Riktkursen sänks till 230 från 235 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 226,35 norska kr föregående handelsdag.

BofA Securities sänker sin rekommendation för Zalando till underperform från neutral. Riktkursen sänks till 70 från 110 euro. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Carnegie sänker sin rekommendation för Finnair till behåll från köp. Riktkursen sänks till 0,66 från 0,75 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 0,66 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Nordea Markets sänker sin riktkurs för Gränges till 135 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Nordea Markets förväntar sig att Gränges rapport för det tredje kvartalet kommer att vara åt det svagare hållet, på grund av lägre fordonsvolymer och höga kostnader. På lite längre sikt är dock banken optimistisk vad gäller aluminiumbolaget. ”Vi tror att IHS:s fordonsrevisioner har bottnat och vi ser uppsida för 2022, vilket borde förändra den negativa känslan gentemot företaget”, resonerar banken och tillägger att Gränges i skrivande stund handlas med en rabatt om cirka 20 procent jämfört med branschkollegor. Under den tidiga handeln på torsdagen var aktien upp 0,3 procent och bytte händer vid 111,80 kr.

Analyshuset Redeye har inlett uppdragsbevakning av energiteknikbolaget Ngenic med ett rimligt värde för aktien på 38 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på torsdagen. I ett så kallat ”bear”-scenario (pessimistiskt scenario) är det motiverade värdet 20 kr medan det är 61 kr i ett ”bull”-scenario (optimistiskt scenario). Uppdragsanalys innebär att Ngenic betalar Redeye för analystjänsten. Redeye var finansiell rådgivare åt Ngenic i samband med bolagets notering på Nasdaq First North i somras.

Erik Penser Bank har under konceptet Penser Access inlett uppdragsbevakning av diagnostestbolaget Immunovia och kommer fram till ett motiverat värde om 330-340 kr per aktie. Immunovias Immray Pancan-d är ett test för tidig upptäckt av den svåra sjukdomen bukspottkörtelcancer. I augusti påbörjades lansering av Immray Pancan-d på USA-marknaden. I Erik Pensers estimat har Immunovia tagit en volymmarknadsandel om 15–20 procent av den nordamerikanska marknaden mot slutet av 2026. Under perioden 2026-2034 räknar banken med en årlig tillväxt om 21 procent på den nordamerikanska marknaden och att bolaget påbörjar Europa-lansering år 2025. Immunovia var upp nära 7 procent till 126 kr på torsdagsförmiddagens Stockholmsbörs.

Bank of America sänker sin rekommendation för H&M till underperform från neutral. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.