Analyser (Uppdateras) Efter flera starka börsdagar har flödet av analyser från analysföretagen kommit igång igen. Här är torsdagens nya och upprepade köprekommendationer och riktkurser.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Matas till köp från behåll. Riktkursen är 64 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 51,90 danska kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Byggmax till 52 kr från 42,50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 46,04 kr på onsdagen. Den har gått upp med 74 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Nokian Renkaat till köp från behåll. Riktkursen höjs till 26 från 19 euro. Det framgår av en analys. Aktien gick upp med 15 procent till 21,69 euro i Helsingfors på onsdagen efter att bolaget på tisdagen aviserat ett vd-byte.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Husqvarna till 80 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde strax över 70 kr på onsdagen. Den har gått upp med nästan 26 procent sedan den 14 maj.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Atlas Copco till 315 kr från 290 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 365,60 kr på onsdagen.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Billerud Korsnäs till neutral från köp. Riktkursen ligger på 126 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 129,85 kr på onsdagen.

SEB Equity Research inleder bevakning av Electrolux Professional med en behåll-rekommendation. Det framgår av en analys från banken. Riktkursen sätts till 36 kr. Aktien stängde på 34,67 kr på onsdagen. De första handelsdagarna efter avknoppningen den 23 mars handlades aktien kring och strax över 20 kr.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen är oförändrad på 136 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för det finländska hiss-och verkstadsbolaget Kone till behåll från tidigare minska. Riktkursen höjs samtidigt till 61 euro, från 47 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Med en minskande nedsidesrisk från covid-19, ökar transparensen för Kone, och därför intar vi en mer konstruktiv syn på bolaget ett dess höga värdering” skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev, där det också framgår att mäklarfirman tar bort Kone från sin ”aktier-att undvika”-lista. Kone handlades vid 9.30-tiden på torsdagen till omkring 61,30 euro på Helsingforsbörsen, i stort sett oförändrat för dagen.

Effekten av coronaviruset hade en ”modest” påverkan på kemikoncernen Kemira i det första kvartalet. Viruseffekten väntas istället komma under det andra kvartalet. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendationen minska upprepas och riktkursen höjs till 10 euro (8,50). ”Kemira har en ganska bra visibilitet inom områden för vattenhantering och massa samt papper då man har långa kontrakt. Bolaget verkar medvetna om en svagare marknad. Annars finns det ingen förklaring till varför man vinstvarnar en dag före man presenterar en stark rapport för det första kvartalet”, heter det i analysen.

Erik Penser lanserar Millicom som ett så kallat ”trading case” med ett motiverat värde för aktien på 300 kr. Det framgår av en analys från Erik Penser Bank. Banken anser att nedvärderingen som skett i Millicomaktien i år inte är motiverad och att den nu handlas till för låga multiplar i förhållande till sektorkollegor. Vid 9.40-tiden på torsdagen handlades Millicom till 233,30 kr på Stockholmsbörsen, en uppgång med 6,1 procent för dagen.

Nordea sänker sin rekommendation för det norska oljeservicebolaget Seadrill från köp till sälj. Det framgår av en analys på torsdagen. Nordea menar att det är sannolikt att bolaget behöver gå igenom en rekonstruktion och det kommer troligen att resultera i en kraftig ökning av antalet aktier.

Börsen
Avanza vinnare på nedåtgående börs
Foto: istockphoto
Bedrägerier
Danske Bank: Se upp för bedragare
Foto: Anders Good/TT
Fritidshus
Rekordstort intresse för fritidshus
Rekommendationer
Goldman Sachs: Köp SKF
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
Cloetta: Svårare sälja godis under pandemin
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
JM har det tufft i Norge
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
Avanzas resultat bättre än prognoserna
Asien
Asienbörserna backade
Försäkringar
Många hemmafixare osäkra på försäkringen
Foto: istockphoto
Wall Street
Google och Disney backade
Analyser
Analytiker tror på Nordea och Intrum
Börsen
Stefan Persson på köphumör
Foto: Shutterstock
Rapporter
Tufft för OEM under pandemin
Fritidshus
Fastighetsbyrån: Köpläge i Spanien efter coronan"Prisnedgången kan vara nära 30 procent"
Rapporter
Kinneviks vd om bolagets strategi
Rapporter
Essitys försäljning backar
Gästkrönika
Lundkvist: Intresset ökar för asiatiska företagsobligationerNollräntor i väst får investerare att blicka österut
Foto: Shutterstock
Bidragsberättigat
Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidragNy dom ger fritt fram för mängder av aktiviteter
Pension
Pensionen räknas upp nästa årKan bli cirka 100 kr mer i månaden
Foto: Henrik Montgomery/TT
Aktie
Intrum rusar 15 procent efter omvända vinstvarningen"Snabb återhämtning till normalläge"
Räntan
Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder
Analys
Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat
10/7
Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman
Räntan
Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning
Analyser
Här är fredagens färska analyser