Analyser (Uppdateras) Efter flera starka börsdagar har flödet av analyser från analysföretagen kommit igång igen. Här är torsdagens nya och upprepade köprekommendationer och riktkurser.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Matas till köp från behåll. Riktkursen är 64 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 51,90 danska kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Byggmax till 52 kr från 42,50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 46,04 kr på onsdagen. Den har gått upp med 74 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Nokian Renkaat till köp från behåll. Riktkursen höjs till 26 från 19 euro. Det framgår av en analys. Aktien gick upp med 15 procent till 21,69 euro i Helsingfors på onsdagen efter att bolaget på tisdagen aviserat ett vd-byte.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Husqvarna till 80 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde strax över 70 kr på onsdagen. Den har gått upp med nästan 26 procent sedan den 14 maj.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Atlas Copco till 315 kr från 290 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 365,60 kr på onsdagen.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Billerud Korsnäs till neutral från köp. Riktkursen ligger på 126 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 129,85 kr på onsdagen.

SEB Equity Research inleder bevakning av Electrolux Professional med en behåll-rekommendation. Det framgår av en analys från banken. Riktkursen sätts till 36 kr. Aktien stängde på 34,67 kr på onsdagen. De första handelsdagarna efter avknoppningen den 23 mars handlades aktien kring och strax över 20 kr.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen är oförändrad på 136 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för det finländska hiss-och verkstadsbolaget Kone till behåll från tidigare minska. Riktkursen höjs samtidigt till 61 euro, från 47 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Med en minskande nedsidesrisk från covid-19, ökar transparensen för Kone, och därför intar vi en mer konstruktiv syn på bolaget ett dess höga värdering” skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev, där det också framgår att mäklarfirman tar bort Kone från sin ”aktier-att undvika”-lista. Kone handlades vid 9.30-tiden på torsdagen till omkring 61,30 euro på Helsingforsbörsen, i stort sett oförändrat för dagen.

Effekten av coronaviruset hade en ”modest” påverkan på kemikoncernen Kemira i det första kvartalet. Viruseffekten väntas istället komma under det andra kvartalet. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendationen minska upprepas och riktkursen höjs till 10 euro (8,50). ”Kemira har en ganska bra visibilitet inom områden för vattenhantering och massa samt papper då man har långa kontrakt. Bolaget verkar medvetna om en svagare marknad. Annars finns det ingen förklaring till varför man vinstvarnar en dag före man presenterar en stark rapport för det första kvartalet”, heter det i analysen.

Erik Penser lanserar Millicom som ett så kallat ”trading case” med ett motiverat värde för aktien på 300 kr. Det framgår av en analys från Erik Penser Bank. Banken anser att nedvärderingen som skett i Millicomaktien i år inte är motiverad och att den nu handlas till för låga multiplar i förhållande till sektorkollegor. Vid 9.40-tiden på torsdagen handlades Millicom till 233,30 kr på Stockholmsbörsen, en uppgång med 6,1 procent för dagen.

Nordea sänker sin rekommendation för det norska oljeservicebolaget Seadrill från köp till sälj. Det framgår av en analys på torsdagen. Nordea menar att det är sannolikt att bolaget behöver gå igenom en rekonstruktion och det kommer troligen att resultera i en kraftig ökning av antalet aktier.

Börsen
Chefsstrategen om börsfallet"Köparna finns kvar i marknaden"
Börsen
Kraftigt fall på börsenSämsta börsdagen i år
SPAC
Här är Bengt Barons nya SPAC-bolagSka ta in 1 miljard i samband med noteringen
Aktie
Razzia mot Oscar Properties kontorMisstanke om insiderbrott
Notering
Oatly siktar på värdering upp till 10 miljarder dollarSka noteras på Nasdaq i New York
Foto: Copyright (c) 2017 Myimagine/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Här är Swedbanks nya sektorfavoriterKastar ut två aktier och tar in två nya
Rapport
Fritidstrenden gynnar Kabe
Konjunktur
Nordea varnar för överhettning i svensk ekonomi"Lättare att sjösätta stimulanser än att ta tillbaka dem"
11/5
Trading Direkt: "Överilad inflationsoro"
Foto: Copyright (c) 2020 Pravinrus/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Amorteringskravet stoppar bostadsköp för tiotusentals ungaMen lägre kalkylränta kan underlätta
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Grundare storsålde i EvolutionFaller tungt på börsen
Placera
Strategen: Två skeenden som kan få börsen på fall
Aktie
SSAB: Industrivärden sålde hela innehavet
Rapport
Paradox minskade omsättningen 9 procentRörelsevinsten sjönk 44 procent
Rapport
Minskad vinst för Sweco
Aktier
Förvaltarens två nya köp
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Krönika
Hernhag: Utdelningsbombmattans återkomst
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Analytiker: Storytel kan nå helårsmålen
Analyser
Här är måndagens köprekar
Räntan
Riksbanken: Fortsatt expansiv penningpolitik nödvändig
Aktietips
Tre köptips från BörsveckanOch några aktier du kan vänta med
Aktietips
Di: Köp Proact efter rapportraset
Bostad
Rekordfå tror på bopristappLägsta andelen i boprisindikatorns historia