Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer och riktkurshöjningar har publicerats av analysföretagen på torsdagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Hexagon till 140 kr från 125 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Hexagon släppte sin kvartalsrapport på onsdagsmorgonen och stängde på 141 kr samma dag.

Nordea Markets sänker riktkursen för Equinor till 200 norska kr från 210 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 172,42 norska kr i Oslo på onsdagen, efter att samma dag ha kommit med delårsrapport.

 Pareto Securities initierar bevakning av vindenergibolaget Hexicon med köprekommendation och riktkurs på 4,50 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 2,68 kr i onsdagens handel. Pareto var Hexicons huvudsakliga finansiella rådgivare i samband med noteringen på First North tidigare i sommar.

DNB Markets initierar bevakning av djurhälsobolaget Vimian med köprekommendation och riktkurs 128 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Vimian noterades på First North den 24 juni och aktien stängde på 116 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för VNV Global till 145 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Pareto resonerar att det nu föreligger ett utmärkt tillfälle för VNV-aktien, då de flesta andra listade investmentbolag med liknande privatägda tillväxttillgångar handlas till betydande premievärderingar. Vidare ser analyshuset positivt på att VNV Globals portföljbolag, Swvl, och Queen’s Gambit Growth Capital som är ett börsnoterat förvärvsbolag (spac), har ingått ett slutligt samgåendeavtal varigenom Swvl kommer bli ett börsnoterat bolag. Pareto klassar fortsatt VNV som en av de bästa investeringscasen när det kommer till svenska small-cap-bolag, heter det i analysen. VNV-aktien stängde på 101,80 kr föregående handelsdag.