Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekar finns bland torsdagens analyser från analysföretagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 240 från 310 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på drygt 215 kr på onsdagen. Kursen har fallit med 32 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Cellavision till köp från behåll. Riktkursen höjs till 345 från 295 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie däremot sänker riktkursen för Cellavision till 230 kr från 240 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Net Ent till 40 kr från 37 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 31,16 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet, motsvarande en uppgång med 1,7 procent för dagen.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Net Ent till 55 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys efter bolagets rapport på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 75 kr från 70 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på dryg 85 kr på onsdagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Getinge till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Investor till 515 kr från 567 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Riktkurssänkningen motiveras med Investors minskade substansvärde.

Nordea Markets höjer riktkursen för Investor till 578 kr från 559 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien handlas kring 485 kr på torsdagsförmiddagen.

DNB Markets har sänkt sin rekommendation för Asarina Pharma till behåll, från köp, efter att bolaget på onsdagen meddelade att sepranolon inte nådde sina mål i fas 2b-studien.