Analyser (Uppdateras) Många nya och upprepade köprekar med höjda riktkurser dominerar bland torsdagens många färska analyser från analysföretagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Alma Media till 11,50 euro från 10,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 10,46 euro i Helsingfors på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 140 kr från 135 kr efter kvartalsrapporten. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Ericsson, till 137 kr från 134 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 120,60 kr på onsdagen efter att ha kommit med rapport.

Kepler Cheuvreux höjer också riktkursen för Ericsson, till 135 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer riktkursen för TF Bank till 165 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. TF Bank stängde på 146,40 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Equinor till köp från behåll. Riktkursen är 200 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 163,12 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 270 kr från 243 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 252 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 257 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 273,60 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen höjs till 200 från 180 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Epiroc A stängde på 203,60 kr på onsdagen.

Carnegie startar bevakning av Xvivo Perfusion med köprekommendation och riktkurs 405 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Xvivo stängde på 302 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Platzer till behåll från köp. Riktkursen höjs till 114 från 108 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Platzer stängde på 107,80 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Investor till 774 kr från 677 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 716 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker däremot sin rekommendation för Investor, till behåll från köp. Riktkursen höjs till 765 från 680 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping, verksamt inom park- och trädgårdsskötsel, till 60 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I onsdagens handel stängde aktien på 53 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Nyfosa till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 75 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 103,60 kr föregående handelsdag efter att ha kommit med rapport.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Arjo till behåll från köp. Riktkursen höjs till 72 från 70 kr. Det framgår av nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 74,55 k på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Riktkursen höjs till 32 från 30 schweizerfranc. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Boliden till 340 kr från 330 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Platzer till 122 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Jefferies International höjer riktkursen för IPC till 35 kr från 21 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 1,6 procent till 27,32 kr i den inledande handeln på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kambi till 560 kr från 530 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities sänker riktkursen för Sobi till 170 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 139,60 kr på onsdagen.

Jefferies International höjer riktkursen för Lundin Energy, till 382 kr från 369 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på torsdagen var aktien upp 0,6 procent och bytte händer till 266,70 kr.

Jefferies International har höjt riktkursen för Enquest till 0,28 pund från 0,21 pund, motsvarande 3,30 kr från 2,47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys publicerad på torsdagsmorgonen. På torsdagsförmiddagen var aktien upp 0,9 procent till 1,83 kr i Stockholm.

Mangold inleder uppdragsbevakning av Finepart Sweden med en köprekommendation och riktkurs 4,10 kr per aktie. Aktien stängde på onsdagen på 2,57 kr. Enligt Mangold motiveras riktkursen av Fineparts ”konkurrenskraftiga teknik som ligger rätt i tiden, samt bolagets förmånliga agentförsäljningsmodell och låga kostnadsnivåer”.

Foto: istockphoto
Rapporterna
Bratt: Tech-jättarnas rapporter kan ändra börshumöretNu rapporterar Faang-bolagen i USA
Börsen
Plusstängning efter svängig handelsdag
Foto: AP/TT
Wall Street
Uppåt på rapporter i New York
Valuta
ING: Uppsida för kronan även utan Riksbankens stödEuron under 10 kr i sommar
Rapport
Bravida något under förväntanNegativ organisk tillväxt för installationsbolaget
Blankning
Blankare ökar i G5 EntertainmentHögsta nivån någonsin
Foto: Copyright (c) 2020 Max Walter/Shutterstock. No use without permission.
Sektor
"Det värsta är inte över för flygbranschen"Förhoppningarna om snabb återhämtning överilade
Räntan
Riksbanken väntas sitta still i båtenRäntebesked tisdag kl 0930
Analyser
Här är måndagens många färska köprekar
Bud
Tre Kronor Property: Styrelsen säger nej till budet
Krönika
Hernhag: Dyra men bra kursvinnare
Aktietips
Börsveckan: Fyra färska köptipsOch fem aktier du kan vänta med
Aktietips
"VNV Global en köpvärd investmentdoldis"
Rapport
SSAB slog förväntningarnaSpår högre priser och efterfrågan
Foto: Independent Still Pool photo ©2021 Consolidated News Photos All Rights Reserved
USA
Bidenadministrationen försvarar skattehöjningar
Notering
Di: Hemnet fint bolag men extrem värderingTidningen råder att ej teckna
Aktietips
AFV: Ambea verkar i demografisk medvindTidningen köpstämplar omsorgsbolaget
Börsen
Överlag uppåt i Asien
Aktieportföljen
Vi skördar vinster i portföljenTre aktier ut och en ny tas in
Chatt
Hernhag: Tre köpvärda aktier just nu"...och banken som lockar mer än de svenska storbankerna"
Foto: istock
Kryptovalutor
Svart svan-författaren sågar bitcoin"Ett stort öppet pyramidspel"
Bolån
Nordea: Räntebotten för bolån passerad
Notering
Uppgifter: Hemnet redan övertecknatGer en värdering på 11,6 miljarder
Analys
ABG: Inte för sent att hoppa på MTG:s förvärvstågHöjer riktkurs och upprepar köp
Foto: Richard Drew/AP/TT
Analys
Jefferies ser uppsida i Spotify på nästan 40 procent