Analyser (Uppdateras) Många nya och upprepade köprekar med höjda riktkurser dominerar bland torsdagens många färska analyser från analysföretagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Alma Media till 11,50 euro från 10,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 10,46 euro i Helsingfors på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 140 kr från 135 kr efter kvartalsrapporten. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Ericsson, till 137 kr från 134 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 120,60 kr på onsdagen efter att ha kommit med rapport.

Kepler Cheuvreux höjer också riktkursen för Ericsson, till 135 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer riktkursen för TF Bank till 165 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. TF Bank stängde på 146,40 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Equinor till köp från behåll. Riktkursen är 200 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 163,12 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 270 kr från 243 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 252 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 257 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 273,60 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen höjs till 200 från 180 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Epiroc A stängde på 203,60 kr på onsdagen.

Carnegie startar bevakning av Xvivo Perfusion med köprekommendation och riktkurs 405 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Xvivo stängde på 302 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Platzer till behåll från köp. Riktkursen höjs till 114 från 108 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Platzer stängde på 107,80 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Investor till 774 kr från 677 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 716 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker däremot sin rekommendation för Investor, till behåll från köp. Riktkursen höjs till 765 från 680 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping, verksamt inom park- och trädgårdsskötsel, till 60 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I onsdagens handel stängde aktien på 53 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Nyfosa till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 75 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 103,60 kr föregående handelsdag efter att ha kommit med rapport.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Arjo till behåll från köp. Riktkursen höjs till 72 från 70 kr. Det framgår av nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 74,55 k på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Riktkursen höjs till 32 från 30 schweizerfranc. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Boliden till 340 kr från 330 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Platzer till 122 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Jefferies International höjer riktkursen för IPC till 35 kr från 21 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 1,6 procent till 27,32 kr i den inledande handeln på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kambi till 560 kr från 530 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities sänker riktkursen för Sobi till 170 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 139,60 kr på onsdagen.

Jefferies International höjer riktkursen för Lundin Energy, till 382 kr från 369 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på torsdagen var aktien upp 0,6 procent och bytte händer till 266,70 kr.

Jefferies International har höjt riktkursen för Enquest till 0,28 pund från 0,21 pund, motsvarande 3,30 kr från 2,47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys publicerad på torsdagsmorgonen. På torsdagsförmiddagen var aktien upp 0,9 procent till 1,83 kr i Stockholm.

Mangold inleder uppdragsbevakning av Finepart Sweden med en köprekommendation och riktkurs 4,10 kr per aktie. Aktien stängde på onsdagen på 2,57 kr. Enligt Mangold motiveras riktkursen av Fineparts ”konkurrenskraftiga teknik som ligger rätt i tiden, samt bolagets förmånliga agentförsäljningsmodell och låga kostnadsnivåer”.

Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Stockholmsbörsen
Nedåt på börsenEvolution och Boliden i topp
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Asien
Asien: Fortsatt oro inför FedmötetUppåt i Tokyo
Foto: AP/TT
Wall street
Lätt positiva börser i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären
Bank
Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker
Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kryptovalutor
Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet
Bedrägerier
Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerierMen kortbedrägerier har minskat med 34 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Fonder
"Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning"
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Råvaror
Råvaror: Prispress på olja
Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"
Rekommendationer
Köp Astra och Trelleborg
Foto: Shutterstock
Japan
OS ökar intresset för Japanfonder
Kvartalsrapport
Skogsjätten bättre än väntat