Analyser (Uppdateras) Ett antal höjda riktkurser och förnyade köprekommendationer finns bland torsdagens aktierekar från analysföretagen. Bland dem finns Volvo, som både fått en ny köprek, och en sänkt riktkurs.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 930 kr från 865 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 825 kr föregående handelsdag.

Societe Generale höjer sin rekommendation för Volvo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 210 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 210 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker däremot riktkursen för Volvo, till 245 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer riktkursen för Stora Enso till 19,50 euro från 18,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 16,33 euro i Helsingfors och på 166,90 kr i Stockholm föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för SKF till 300 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien i SKF stängde på 253,10 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Billerud Korsnäs till 184 kronor från 176 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Redeye har höjt det rimliga värdet (”fair value”) i ett basscenario för det finländska mobilspelsbolaget Nitro Games till 16 kr per aktie, från tidigare 12 kr. Det framgår av en analys daterad den 8 april. Aktien stängde på onsdagen på 15 kr. Värderingsintervallet sträcker sig från 6 kr i ett ”bear case” till 37 kr i ett ”bull case”. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Mangold inleder uppdragsbevakning av det First North-listade Izafe, som utvecklar produkter för sjukvård i hemmet, med en riktkurs på 6 kr per aktie. Det framgår av en analys på torsdagen. Med en stängningskurs på 3,18 kr på onsdagen motsvarar Mangolds riktkurs en kurspotential på 89 procent.