Analyser (Uppdateras) Thule, Kindred och Evolution tillhör de aktier som alla fått fler än en rekommendationshöjning i torsdagens analysskörd.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för DNB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 170 från 155 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 166,10 norska kr i Oslo på onsdagen.

 SEB Equities höjer riktkursen för Thule till 390 kr från 345 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 339,40 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för Thule till 335 kr från 300 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

SEB Equities höjer riktkursen för Kindred till 150 kr från 115 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien gick upp med 11 procent till 121,30 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Även Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred, till 171 kr från 133 kr, efter bolagets kvartalsrapport på onsdagen. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagen.

Nordea Markets höjer också riktkursen för Kindred, till 140 kr från 115 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 121,30 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kindred till 145 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

 ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Kindred till 150 kronor från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Inwido till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 115 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 122,10 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för live-kasinobolaget Evolution till 1.175 kr från 1.100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 969 kr på onsdagen, upp drygt 4 procent, efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Evolution till 980 kr från 835 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Evolution till 1070 kr från 850 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av en uppdatering.

Bank of America höjer riktkursen för Evolution till 1.285 kr från 990 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien handlas kring 1.000 kr på torsdagen.

Analyshuset Redeye återupptar sin bevakning av Evolution. Redeye har i ett basscenario kommit fram till en värdering om 1.200 kr. Värderingsintervallet, från bear- till bull-case, sträcker sig från 750 till 1.700 kr, enligt en analys på torsdagen. Aktien steg 4 procent till 969 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sinch till 1.575 kr från 1.040 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1.366 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 235 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 199,85 kr föregående handelsdag.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Trelleborg, till 230 kr från 206 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för den norska mediekoncernen Schibsted till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Attendo till 60 kr från 57 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 49 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Mycronic till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 255 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien föll med över 5 procent på onsdagen. Den rekylerar upp runt 2,4 procent under öppningen på torsdagen och står i drygt 222 kr.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Vitrolife till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 275 från 165 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Vitrolife handlades till omkring 282 kr i den tidiga torsdagshandeln, upp nära 10 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

Carnegie höjer riktkursen för Cantargia till 70 kr från 66 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys på torsdagen. På onsdagen meddelade Cantargia att bolaget inlett behandling av den första patienten i en utökning av Canfour-studien i fas 2a vid behandling av bukspottkörtelcancer. Aktien handlas kring 55-56 kr på torsdagen.

 

Chatt
Hernhag: Fem tillväxtaktier på tio år
Aktier
Insiders som handlat med aktier i veckan
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Analys
Carnegie: Rätt ha tålamod med Cellink
Räntan
Investeringschefen: Fed drar ned på tillgångsköpen i höst
Aktie
Kambis vd: Styrelsen lockas nog av USA-notering
Analyser
Analytiker: Balder-köp smart drag av Erik Selin
Kryptovalutor
Coinbase börjar handla med Dogecoin
Analyser
Här är fredagens köprekar
14/5
Trading Direkt med teknisk analys
Bolån
Bolån: Stora skillnader mellan snitträntorna
Foto: AFP or licensors
Kryptovalutor
Musk-kommentar sänkte bitcoin mer än 10 procent
Aktieportföljen
Bra start för nytillskottet i portföljen
Notering
Volvo Cars rullar mot börsenSiktar på notering senare i år
Aktie
Autoliv återinför kvartalsutdelningHandelsstoppades innan beskedet
Foto: istockphoto
Fonder
Sparekonomen varnar för ökad risk i företagsobligationsfonderSparare bör kolla upp fondrisken
Bostad
Swedbank: Här har du fått bäst betalt för att boMånga säljer med vinst som överstiger boendekostnaden
Foto: Copyright (c) 2018 Pilotsevas/Shutterstock. No use without permission.
Inflation
Analytiker: Inflationstoppen är passeradRedan i maj bör den sjunka
Analyser
Här är onsdagens aktierekar
Inflation
Högre inflation än väntat i april"De kraftiga prisfallen i april i fjol påverkar nu inflationen uppåt"
Riksbanken
Analytiker: Bopriserna större huvudvärk för Riksbanken än inflationen
Foto: Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission.
Notering
Kryptobolaget Safello rusar tresiffrigt i premiären
Aktier
Ericsson: Förlikning med Nokia kommer tynga resultatetNegativ påverkan på 80 miljoner euro
Index
Embracer och Sinch in i globalt index