Analyser (Uppdateras) Även på torsdagen har analyshusen publicerat en mängd nya rekommendationer och riktkurser.

Carnegie har höjt riktkursen på finländska husdjursbolaget Musti till 28 euro, från 24 euro. Köprekommendationen upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagseftermiddagen.

Credit Suisse höjer riktkursen för det finländska läkemedelsbolaget Orion till 35 euro från 30 euro. Rekommendationen underperform upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde vid 38,76 euro på onsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för aktien i det danska medicinteknikbolaget Ambu till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 270 från 215 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 253 danska kr i Köpenhamn på onsdagen och den har gått upp med cirka 26 procent under de tre senaste månaderna.

DNB Markets höjer riktkursen för Evolution till 990 kr från 810 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes efter börsens stängning på onsdagen. Aktien stängde på 862,20 kr på onsdagen.

SEB återupptar bevakning av livekasinobolaget Evolution med en köprekommendation och riktkursen 1.100 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Nent till köp från behåll. Riktkursen är 580 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 484 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Lifco till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 860 från 750 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 810 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för SSAB till köp från behåll. Riktkursen höjs till 42 från 30 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. SSAB:s B-aktie stängde på 32,12 kr på onsdagen.

Carnegie har höjt riktkursen på finländska husdjursbolaget Musti till 28 euro, från 24 euro. Köprekommendationen upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagseftermiddagen. Aktien var strax innan klockan 16 upp 2 procent till 25,50 euro i Helsingfors.

SEB Equities höjer riktkursen för Fortnox till 492 kr från 470 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen. Aktien stängde på 437,50 kr på onsdagen. SEB inledde bevakning av affärssystemsbolaget så sent som den 13 januari, då med köp och riktkursen 470 kr.

Carnegie höjer sin rekommendation för det norska fiskodlingsbolaget Salmar till köp från behåll. Riktkursen höjs till 700 från 485 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 490 norska kr på Oslobörsen på onsdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Billerud Korsnäs till köp från behåll. Riktkursen höjs till 175 från 150 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 150,50 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Metsä Board till 10,10 euro från 8,90 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 9,245 euro i Helsingfors på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för BHG till 170 kr från 145 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på torsdagen. Aktien stängde kring 169 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för SEB till behåll från minska. Riktkursen höjs till 93 från 80 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken på torsdagen. SEB A stängde på 90,18 kr på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för DNB till 185 norska kr från 153 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 169,70 kr på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Lundin Mining till 88 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

 

Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Krönika
Hernhag: Perspektiv behövs även för tillväxtaktier
Börsen
Rejält uppåt i inledningen
Aktietips
Di: Vinstrally för Mekonomen i korten
Placera
Börsveckan: Tre aktier att köpa... och tre att avvakta med
Köptips
Affärsvärlden: Bryggeriet med den lockande kurspotentialen
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Danske: Så mycket steg bostadsrättspriserna i Stockholm
Aktie
Eniro vill lösa in preferensaktierna
Börsen
Uppåt i Asien med Tokyo i topp
Foto: Independent Still Pool photo ©2021 Consolidated News Photos All Rights Reserved
USA
Representanthuset godkände Bidens stödpaketOmfattar 1900 miljarder dollar
Aktieportföljen
Ny aktie och två vinsthemtag i portföljen
Foto: istockphoto
Aktier
Privatspararnas favoritaktier i februariVolvo och Swedish Match mest nettoköpta aktierna
Chatt
Hernhag: Fem tillväxtaktier på fem års sikt
Bostad
Rekordmånga hoppar över visningen
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandat i New York
Aktie
Carnegie rekommenderar fettbolaget i "Veckans aktiecase"
26/2
Trading Direkt: Om ränteskräck och techraset
Räntan
Nordea: Dröjer inte länge innan bolåneräntorna höjs
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Pension
Nordea: Bara en av tio vet om pensionen räcker"Detta är en kvinnofälla"
Insiders
Insiders som köpt eller sålt aktier efter rapporterna
Aktieportföljen
Så har det gått för portföljbolagen i veckan
Rapport
Miljarförlust i fjärde kvartalet för Norwegian
Foto: Shutterstock
Fonder
Tlllväxtmarknader och teknikfonder lockar spararna i februari
Börsen
Fondchefen: Bubblan kommer att sprängas"Den instabila prisbubblan i alla tillgångsslag kommer att punkteras"