Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen under torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för SSAB till 38 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien i SSAB stängde på 29,75 kr på onsdagen.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Embracer till 240 kr från 229 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Dagens industri. Aktien stängde på onsdagen på 178,25 kr.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Stillfront till 1.450 kr från 1.314 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Dagens industri. Aktien stängde på onsdagen på 899 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Metso Outotec till 9,00 euro från 7,70 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 7,87 euro på onsdagen i Helsingfors.

Carnegie höjer riktkursen för Humana till 80 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring strax under 60 kr på torsdagsförmiddagen, plus 1,7 procent.

Citi inleder bevakning av livekasinobolaget Evolution och sätter rekommendationen till neutral. Det framgår av ett marknadsbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Citis riktkurs ligger på 825 kr. Aktien stängde strax under 800 kr på onsdagen. Banken menar att Evolution har en europeisk dominans och erbjuder exponering mot den framväxande amerikanska bettingscenen, en exponering som är oberoende av enskilda operatörer. Däremot är tillväxtantaganden känsliga som en följd av låg visibilitet, enligt Citi.

Finanshuset Mangold inleder uppdragsbevakning av Topright med köprekommendation och en riktkurs på 15,75 kr per aktie. Det framgår av en analys. Med grenar i olika branscher och marknader kan Topright nå en konkurrenskraftig position genom att förmedla en unik helhet och kundanpassade lösningar, vilket ger långsiktiga relationer, menar Mangold. Aktien stängde på 8,88 kr på onsdagen.