Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer och riktkurshöjningar har publicerats under torsdagen, bland annat har MTG fått både en ny och en upprepad köprek.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 104 kr. Det framgår av en analys daterad den 9 december som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien steg 4 procent på onsdagen till 100,50 kr efter att Danske Bank höjt sin rekommendation för aktien.

Nordea Markets höjer riktkursen för MTG till 165 kr från 153 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 146,90 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen höjs till 190 från 143 kr. Det framgår av en analys daterad den 10 december.

DNB Markets inleder bevakningen av Sinch med en köprekommendation och riktkurs på 1.250 kr. Det framgår av en analys. Sinch stängningskurs på onsdagen var 1.130 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för H&M till 230 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 186,35 kr på onsdagen.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från neutral. Riktkursen är 175 kr. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 206,70 kr på onsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Beijer Ref till köp från behåll. Riktkursen höjs till 380 från 320 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 334 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Kone till köp från behåll. Riktkursen höjs till 77 från 75 euro. Det framgår av ett morgonbrev. ”Baserat på vårt fördjupade arbete kring Kones digitala resa och vår ökade trygghet med att Kinas fastighetsmarknad troligen blir oförändrad 2021 samt att bolaget sannolikt kommer att öka sina marknadsandelar där/…/”, motiverar Kepler Cheuvreux rekommendationsökningen. Trots stigande råvarupriser fortsätter analyshuset att förvänta sig att Kone kan höja sin rörelsemarginal nästa år. Aktien stängde på 67,40 euro i Helsingfors på onsdagen.