Analyser (Uppdateras) Några höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer finns bland torsdagens analyser från analysföretagen. Flera analysföretag har ägnat analyser åt Stillfront, med varierande resultat.

 Pareto Securities höjer sin riktkurs för Xbrane Biopharma till 245 kr från 157 kr. Köprekommendation upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 148,80 kr på onsdagen.

 SEB Equities höjer riktkursen för Vestas till 270 danska kr från 260 danska kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 242 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag efter att bolaget kommit med delårsrapport.

Carnegie höjer sin rekommendation för Stillfront till köp från behåll. Riktkursen sänks till 62 från 85 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 47:20 kronor på onsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Stillfront till 76 kr från 94 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 47,20 kr föregående handelsdag.

Även Berenberg Bank sänker riktkursen för Stillfront, till 78 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 47,20 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Metso Outotec till köp från behåll. Riktkursen höjs till 11,00 euro från 10,50 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 9,19 euro i Helsingsfors föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Equinor till köp från behåll. Riktkursen höjs till 215 från 185 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 183,16 norska kr i Oslo på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Embracer till 285 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 181,20 kr på onsdagen.

Carnegie inleder bevakning av fotoleverantören Profoto med rekommendationen köp. Riktkursen är 110 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie noterar att Profoto är marknadsledande inom marknaden för specialiserade belysningslösningar, och ser aktien som en god kandidat i takt med återhämtningen efter pandemin. Profoto noterades på Stockholmsbörsen i juli. På onsdagen stängde aktien till nivån 96 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Coloplast till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 1.015 från 1.000 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 1.135 danska kr i Köpenhamn på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för ALK-Abello till 3.550 danska kr från 3.450 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.