Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer finns bland torsdagens analyser från analyshusen.

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Ericsson till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 105 kr från 100 kr. Det rapporterar Bloomberg First Word.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för elbilstillverkaren Tesla till undervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs dock till 360 dollar från 250 dollar. Det framgår av en analys daterad den 16 januari. Tesla stängde på onsdagen till kursen 518,50 dollar.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Tele2 till 180 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 138 kr på onsdagen.

ABG Sundal Collier initierar bevakning av Intrums aktie med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 310 kr. Det framgår av Bloomberg. Intrum-aktien stängde på 270 kr på onsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Lifco till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 556 från 545 kr. Det framgår av Bloomberg News. Lifco B stängde på 591,50 kr på onsdagen och har sett en uppgång på cirka 30 procent under de senaste tre månaderna.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 200 från 195 kr. Det framgår av en analys på torsdagen. Sobi steg 8,6 procent till drygt 165 kr på onsdagen efter att Danske Bank höjt rekommendationen till köp.

SBE Securities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen höjs från 215 till 245 kr. Det framgår av Bloomberg News. Aktien stängde onsdagens handel på 221 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Serneke till behåll från köp. Riktkursen sänks till 65 från 70 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagsmorgonen. På torsdagen har Serneke, efter att Carnegie gått ut med den sänkta rekommendationen, meddelat att bolaget säljer 80 procent i prestigeprojektet Karlatornet i Göteborg. I analysen hänvisar Carnegie bland annat till osäkerhet vad gäller lönsamhetsutsikterna för 2020 och en väntan på nyheter kring just Karlatornet.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Stockmann till köp från behåll. Riktkursen höjs till 3,50 från 2,40 euro. Det framgår av Bloomberg. Stockmanns aktie handlades till kurser runt 2,50 euro på torsdagsförmiddagen.