Analyser (Uppdateras) Även under torsdagen har ett antal nya aktierekommendationer utfärdats av analyshusen.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Elekta till 124 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 112:45 kr på onsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Husqvarna till 90 kr från 73 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Husqvarnas B-aktie stängde på 96,20 kr på onsdagen.

BofA Securities höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från neutral. Riktkursen ligger på 15 euro. Det framgår av en uppdatering. Aktien stängde på 12,67 euro i Helsingfors på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker rekommendationen för Autolivs aktie till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 75 dollar, från 70 dollar. Det framgår av ett morgonbrev. Den New York-handlade Autolivaktien stängde på 79,85 dollar på onsdagen.

Analyshuset Redeye höjer sin värdering av Hansa Biopharma och ser nu ett värde om 360 kr per aktie, upp från 210, i ett basscenario. Det framgår av en analys på torsdagen. Redeye, vars analyser vanligen görs på uppdrag av det analyserade bolaget, menar att det villkorade godkännandet av imlifidase i EU och avtalet med Sarepta avseende imlifidase minskar risken i caset. Aktien i Hansa har haft det tufft de senaste veckorna, kursen har backat med 31 procent sedan den 18 augusti. ”Veckans kursras har enligt oss skapat en attraktiv möjlighet att köpa sig in i den långsiktiga plattformspotentialen”, skriver Redeye på torsdagen. Aktien stängde på 189,10 kr på onsdagen.

Analyshuset Redeye höjer sin värdering av bränslecellsbolaget Powercell från 60 till 195 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad den 2 september. Aktien i Powercell stängde på 237 kr på onsdagen. ”Powercell ser ut att ha en stark position och riktigt spännande möjligheter de kommande åren, men vi har fortfarande svårt att räkna hem aktien”, skriver analyshuset vars analyser vanligen är finansierade av bolaget som analyseras. Redeyes värderingsintervall sträcker sig från 70 till 330 kr.