Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer och höjda riktkurser har publicerats av analyshusen under torsdagen.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Boliden till 250 kr från 235 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ventilationsbolaget Systemair till 188 kr från 150 kr. Rekommendationen behåll upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Systemair stängde på onsdagen till kursen 176,60 kr.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Alfa Laval till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 170 från 195 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 206:70 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Dustin till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 62 kr. Det framgår av en analys. En anständig kursutveckling har tagit Dustins aktie till en neutral risk i förhållande till avkastning på kort sikt, menar SEB. ”Det nyligen aviserade kostnadsprogrammet var nödvändigt, och det blir allt mer tydligt att Dustins försök att bli en värdeskapande återförsäljare inte har varit framgångsrikt”, skriver SEB. Vid 9.20-tiden hade Dustin gått ned 4,5 procent till 53,10 kr. Den senaste månaden har dock aktien klättrat närmare 9 procent.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Byggmax till minska från tidigare behåll. Riktkursen höjs dock till 36 kr från 35 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SNordea Markets sänker sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Det framgår av ett marknadsbrev. Nordea varnar för ”vägen tillbaka” kan dröja och pekar här på unga lastbilflottor i allmänhet. ”Detta kan begränsa återhämtningen 2021. Vi ser också risken för negativa överraskningar på kort sikt på grund av kreditförluster, svag operativ utveckling i lastbilar och bussar samt valutamotvind”, skriver Nordea som även påpekar att aktien har gått upp med cirka 50 procent från botten i april. Nordea har inga riktkurser på behållrekommendationer.