Analyser En del nya köprekommendationer har publicerats av analysföretagen även under torsdagen.

Berenberg Bank inleder bevakningen av gamingbolaget Stillfront med rekommendationen köp. Riktkursen är 855 kr. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Aktien stängde på 658 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Qleanair till 60 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen. Bolaget, som listades på First North i slutet av 2019 med Pareto som rådgivare och bookrunner, är verksamt inom luftrengöring. Första kvartalet innebar bland annat en organisk tillväxt på 29 procent.

SEB Equities höjer riktkursen för Raketech till 16 kr från 13 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”On the right path”. ”Men stabila siffror för det första kvartalet och en uppmuntrande uppdatering för april tror vi att Raketech har det värsta bakom sig”, skriver SEB. Aktien stängde på 7,30 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för teknikhandelskoncernen Addtech till 286 kr, från tidigare 250 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Lagercrantz till 140 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 128,80 kr på onsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Momentum till 115 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 86 kr på torsdagen.