Analyser (Uppdateras) En trippel i riktkurshöjningar och upprepade köprekommendationer har utfärdats under torsdagen för ett av rapportbolagen. I övrigt återspeglas den starka börsen av optimismen hon analysföretgen. Här är torsdagens urval.

UBS höjer sin rekommendation för Skanska till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 227 från 178 kr. Det rapporterar Reuters. Efter en dryg timmes handel på torsdagen var aktien upp 1,2 procent och bytte händer till 237,50 kr.

Carnegie höjer riktkursen för SBB till 37 kr från 32 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SBB:s aktie stängde på 32,72 kr efter gårdagens rapport.

Även SEB Equities höjer riktkursen för SBB, till 35 kr från 30 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer också riktkursen för SBB, till 37 kr från 33 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie höjer sin rekommendation för Lindab till köp från behåll. Riktkursen höjs till 203 från 192 kr. Det skriver nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 176,80 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer däremot riktkursen för Lindab, till 226 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Green Landscaping till 67 kr från 60 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagsmorgonen. Green Landscaping stängde på 60,80 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Genmab till köp från behåll. Riktkursen är 2.584 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 2.223 danska kr i Köpenhamn på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Concentric till 235 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 194,80 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sampo till 49 euro från 45 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 39,85 euro i Helsingfors på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Stillfront till 110 kronor från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Stillfront stängde till kursen 85,70 kr på onsdagen.

RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för Lundin Energy till sector perform från outperform. Det skriver Reuters.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för FM Mattsson till 225 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Onsdagens stängningskurs för FM Mattsson var 183 kr.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sagax till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 193 från 165 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 223,40 kr föregående handelsdag.

Även Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Sagax, till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 200 kr, från tidigare 195 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. I den tidiga handeln på torsdagen var aktien ned 3,1 procent till 216,40 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för textilåtervinningsbolaget Renewcell till 370 kr från 360 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 267 kr på onsdagen.

SEB har i en uppdragsanalys höjt värdet på gamingbolaget G5. Enligt bankens kassaflödesbaserade värdering sätts värderingdintervallet nu till 611-869 kr med ett mittenvärde på 730 kr. När SEB i början av mars inledde sin uppdragsbevakning av G5 var värderingsintervallet 533-776 kr med ett mittenvärde på 645 kr. I den inledande handeln på torsdagen var aktien upp 2,5 procent till 610 kr.

 

Investerare
”Investerare har för låg exponering mot Kina”Kinas andel i världsindex är relativt liten
Foto: FREDRIK SANDBERG
Analys
SEB: Byggmax kan slå förväntningarnaHöjer riktkurs men spår ingen kursrusning
Börsen
Nedåt på Stockholmsbörsen
Analys
Maersk får säljstämpel trots höjd riktkurs
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
KI: Bopriser åter till normal uppgång efter pandeminI snitt 5 procent per år
Analyshus
Carnegie bästa svenska analyshuset
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många nya rekar
Noteringar
Så går det för dagens debutanterHela fem bolag börjar handlas i dag
Foto: Pontus Lundahl/TT
Konjunktur
Regeringen höjer årets tillväxtprognos"Svensk ekonomi har utvecklats starkare än väntat"
Bostad
Här är vinnarna på villamarknadenPå Lidingö har villaägarna i snitt "tjänat" 2.000 kr om dagen
Placera
Strategerna: Håll ögonen på börsen i sommarInflationen viktigaste frågan men även annat kan påverka
Konjunktur
Danske: Trögare svensk återhämtning än väntatMen tar fart under andra halvåret
Inflationen
Fed: Inflationen högre än förväntat – men övergående
Foto: AP/TT
Börsen
Uppåt i New York
Foto: Shutterstock
Aktie
Sinch tar Securitas plats i OMXS30
Foto: Copyright (c) 2021 IgorGolovniov/Shutterstock. No use without permission.
Investera
T.Rowe Price: Högre potential på marknader utanför USAMen inflationsspöket finns kvar i rummet
Krypto
Bitcoin på årslägsta
Aktie
Affärsvärlden: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Krönika
Chefredaktören: Så sparar vi i fonder
22/6
Trading Direkt: Om bitcoins resa nedåt – och teknisk analys
Foto: Anders Wiklund/TT
Aktie
VNV köper tillbaka aktierSka minska substansrabatten
Politik
Bratt: Regeringskris ger begränsad effekt på börsenMen gör privatekonomiska frågor oförutsägbara
Placera
Moody's: Ta höjd för en korrektion på 20 procent"Men ingen snabb studs uppåt igen"
Bopriser
Mäklarna: Bomarknaden saktar in”Stillastående bopriser resten av året”