Analyser (Uppdateras) Några få nya köprekommendationer har publicerats under torsdagen. Här är dagens skörd.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det danska försäkringsbolaget Tryg till köp från behåll. Riktkursen är 172 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på onsdagen på 144,58 kr.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för SHB till köp från neutral. Riktkursen höjs till 101 från 92 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Handelsbanken A stängde på 92,06 kr på onsdagen.

DNB höjer riktkursen på aktien i det norska medicinteknikbolaget Photcure till 170 norska kr, upp från 135 norska kr. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagskvällen.

Pareto Securities höjer riktkursen för IPC till 34 kr från 32 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 27,74 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Africa Oil till 12 kr från 14 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 8,29 kr föregående handelsdag.

Analyshuset Redeye har höjt det rimliga värdet på Aspire Global till 71 kr från tidigare 55 kr, i ett basscenario. Det framgår av en uppdragsanalys som innebär att bolaget betalar för bevakningen. Redeye pekar bland annat på att Aspires rapport var klart starkare än väntat och att BtoBet, som köptes i höstas, kommer att tillföra markant värde till Aspire Global och var ännu ett mycket attraktivt förvärv. Aktien stängde på 62 kr på onsdagen.