Analyser (Uppdateras) Bland torsdagens färska köprekommendationer från analysföretagen märks en ny köprek för SBB, samt en höjd riktkurs för Embracer efter veckans rapport.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro till köp från behåll. Riktkursen höjs till 40 från 30 norska kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för Nibe till 180 kr från 175 kr, efter onsdagsmorgonens delårsrapport. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nibe stängde på 235 kr på onsdagen.

Pareto höjer riktkursen för Jetpak till 75 kr, från 68, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev från Pareto, inför Jetpaks rapport för det tredje kvartalet som ska släppas den 26 november. Jekpak stängde på drygt 59 kr i onsdagens handel.

Nordea Markets höjer riktkursen för Embracer till 235 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i Embracer steg med 6 procent till 185,65 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det danska försäkringsbolaget Tryg till köp från sälj. Riktkursen höjs till 197 från 189 danska kr. Det framgår av en analys.

Pareto sänker sin riktkurs för Implantica till 125 kr, från 130, efter rapporten för det tredje kvartalet. Pareto behåller rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev. Implanticas stängningskurs på onsdagen var 90,95 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum till behåll från köp. Riktkursen sänks till 260 från 270 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Intrum stängde på 244,80 kr på onsdagen efter bolagets kapitalmarknadsdag, ner drygt 6 procent.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Swedbank till behåll från köp. Riktkursen sänks till 155 från 157 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas enligt Nordea på nivåer där det inte finns något övertygande investeringscase. Swedbank-aktien stängde kring just 157 kr på onsdagen.

Citi inleder bevakning av fastighetsbolaget SBB och sätter rekommendationen till köp. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Riktkursen sätts till 42:80 kr. Aktien stängde på 28,88 kr på onsdagen.