Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen efter onsdagens rekorddag på börsen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Sectra till köp från behåll. Riktkursen höjs till 652 från 625 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på banken som nyligen bytt analytiker i bevakningen av Sectra.

HSBC höjer sin rekommendation för SAS till köp från minska. Riktkursen ligger kvar på 1,75 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i SAS stängde på 1,02 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Raketech till 19 kr från 16 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 10,90 kr på onsdagen.

Den amerikanska banken Citi höjer riktkursen för forskningsbolaget Calliditas till 48 dollar per aktie, från 36 dollar. Det framgår av en analys. Den nya riktkursen motsvarar cirka 410 kr. Calliditas avslutade onsdagens handel på 152,80 kr per aktie.

Pareto Securities sänker riktkursen för Stillfront till 1.162 kr från 1.240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 927 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Stillfront till 1.125 kr från 1.150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Better Collective till 165 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 128 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets har höjt sin rekommendation för det danska medicinteknikbolaget Ambu till köp från behåll. Riktkursen höjs till 230 från 210 danska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del. Banken pekar i analysen på att bolaget är på väg att lansera produkten Ascope Duodeno och tror att det kommer att vara avgörande för investeringscaset de kommande åren. Aktien handlas kring 200 kr på torsdagen, upp 1,7 procent för dagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Ericsson till 134 kr från 138 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien byter ägare på 102,60 kr i skrivande stund på torsdagsförmiddagen.

Pareto höjer rekommendationen för 24Sevenoffice till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras samtidigt ner till 41 kr (42). Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Paradox till 275 kr från 240 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Redeye höjer värderingen av igaming-bolaget Gaming Innovation Group, GIG. Det framgår en kommentar som släpptes på torsdagen. Redeye höjer värdering i ett basscenario till 12 kr, upp från tidigare 10. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget som bevakas finansierar bevakningen. Aktien stängde på 8,19 kr per aktie.

Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Stockholmsbörsen
Nedåt på börsenEvolution och Boliden i topp
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Asien
Asien: Fortsatt oro inför FedmötetUppåt i Tokyo
Foto: AP/TT
Wall street
Lätt positiva börser i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären
Bank
Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker
Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kryptovalutor
Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet
Bedrägerier
Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerierMen kortbedrägerier har minskat med 34 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Fonder
"Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning"
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Råvaror
Råvaror: Prispress på olja
Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"
Rekommendationer
Köp Astra och Trelleborg
Foto: Shutterstock
Japan
OS ökar intresset för Japanfonder
Kvartalsrapport
Skogsjätten bättre än väntat