Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen efter onsdagens rekorddag på börsen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Sectra till köp från behåll. Riktkursen höjs till 652 från 625 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på banken som nyligen bytt analytiker i bevakningen av Sectra.

HSBC höjer sin rekommendation för SAS till köp från minska. Riktkursen ligger kvar på 1,75 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i SAS stängde på 1,02 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Raketech till 19 kr från 16 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 10,90 kr på onsdagen.

Den amerikanska banken Citi höjer riktkursen för forskningsbolaget Calliditas till 48 dollar per aktie, från 36 dollar. Det framgår av en analys. Den nya riktkursen motsvarar cirka 410 kr. Calliditas avslutade onsdagens handel på 152,80 kr per aktie.

Pareto Securities sänker riktkursen för Stillfront till 1.162 kr från 1.240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 927 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Stillfront till 1.125 kr från 1.150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Better Collective till 165 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 128 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets har höjt sin rekommendation för det danska medicinteknikbolaget Ambu till köp från behåll. Riktkursen höjs till 230 från 210 danska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del. Banken pekar i analysen på att bolaget är på väg att lansera produkten Ascope Duodeno och tror att det kommer att vara avgörande för investeringscaset de kommande åren. Aktien handlas kring 200 kr på torsdagen, upp 1,7 procent för dagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Ericsson till 134 kr från 138 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien byter ägare på 102,60 kr i skrivande stund på torsdagsförmiddagen.

Pareto höjer rekommendationen för 24Sevenoffice till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras samtidigt ner till 41 kr (42). Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Paradox till 275 kr från 240 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Redeye höjer värderingen av igaming-bolaget Gaming Innovation Group, GIG. Det framgår en kommentar som släpptes på torsdagen. Redeye höjer värdering i ett basscenario till 12 kr, upp från tidigare 10. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget som bevakas finansierar bevakningen. Aktien stängde på 8,19 kr per aktie.

Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Affär
Uppgifter: SSAB:s storägare skeptiska till affär med Tata
Börsen
Positiv veckostart
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"