Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekar och riktkurshöjningar finns bland torsdagens alla analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 75 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 63,30 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 197 kr från 194 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 207,20 kr på onsdagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Boliden till 275 kr från 225 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 265 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Topdanmark till köp från behåll. Riktkursen är 315 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 274 danska kr på onsdagen.

Nordea inleder bevakning av kommunikationsteknikbolaget Sinch och rekommenderar köp med riktkursen 1.000 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 717 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Gränges till 90 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 75,45 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det finländska energibolaget Neste till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 42 från 36 euro. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 48,14 euro på onsdagen.

Redeye höjer sitt riktvärde för Cantargia i ett basscenario till 44 kr från tidigare 28 kr. Aktien stängde på 42,30 kr på onsdagen. Höjningen görs till följd av lovande kliniska resultat i lungcancer, god rekrytering till bolagets bukspottkörtelcancerstudie och ”övriga framsteg under året”, framgår det av en analys på torsdagen. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Carnegie inleder bevakning av den danska elektroniktillverkaren Bang & Olufsen med köp och riktkursen 18 danska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas strax under 13 danska kr på torsdagen, en uppgång med 3,5 procent.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 160 kr från 155 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. DNB Markets räknar inte med att Veoneers orderingång kommer att återgå till mer normala nivåer det tredje kvartalet utan spår en nedgång på 30-40 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Men med en växande efterfrågan framöver kombinerat med LVP-prognoshöjningar (light vehicle production) för andra halvan av 2020, bedömer banken att Veoneer kan vara positionerat för en omvärdering inför den initiala ”hektiska” fasen av den lanseringsperiod som inleds under årets fjärde kvartal och som väntas accelerera in i 2021. Omkring 10.40-tiden på torsdagen handlades Veoneer oförändrat kring 117 kr.

 

 

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Krisen
Skingsley: Rätt att fullfölja löften om tillgångsköp"Låga räntor under lång tid som gäller"
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Börsen
Breda nedgångar på ökad coronaoro
Foto: Shutterstock
Placera
"Klassiska portföljstrategin förlegad"60/40-portfölj inte välutformad för dagens marknad
Aktie
Konsortium lägger bud på Ahlstrom-MunksjöPremie på 24 procent
Asien
Techfrossan fortsätter i Asien
Foto: AP/TT
Wall Street
Nytt teknikfall på Wall StreetNasdaq ned 3 procent
Valutor
Feds strategi ger köpläge i perifera valutorIndiska rupie, peruanska sol och chilenska peso lockar analytiker
Foto: Shutterstock
Krisen
"Pandemin har kostat halv miljard jobb"
Aktier
Aktierna som stigit mer än 100 procent i år
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens färska analyser
Foto: Shutterstock
Aktier
Klimataktier vinnare om Biden vinner valet"Men värderingarna kan redan vara för höga"
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Analys
SEB: Lägre kostnader ger resultatlyft för SKF
Foto: Gorm Kallestad/TT
Aktie
Öresund fortsätter öka i Bilia
Resa
Experter: Ingen prishöjning på flygbiljetter
Aktier
SEB sänker minicourtaget till 1 kr
Aktie
SEB: Orättvis skildring och inga nyheterSlår tillbaka mot Uppdrag Granskning
Bank
UG: SEB nämns i nya läckan8 miljarder i misstänkta transaktioner via banken
Sektor
Kungsledens vd avfärdar "kontorsdöd"
Aktier
Teslas leverantörer dyker i Asien efter batteribesked
Aktie
Ratos återinför utdelning
Foto: Shutterstock
Placera
Förvaltarens tre globala aktiefavoriter
Räntan
DNB Markets: Riksbanken i otakt med omvärlden
Aktie
SBB börsens näst mest blankade aktie
Räntan
Riksbanken rör inte räntanRäntebanan kvar på noll