Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekar och riktkurshöjningar finns bland torsdagens alla analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 75 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 63,30 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 197 kr från 194 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 207,20 kr på onsdagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Boliden till 275 kr från 225 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 265 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Topdanmark till köp från behåll. Riktkursen är 315 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 274 danska kr på onsdagen.

Nordea inleder bevakning av kommunikationsteknikbolaget Sinch och rekommenderar köp med riktkursen 1.000 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 717 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Gränges till 90 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 75,45 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det finländska energibolaget Neste till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 42 från 36 euro. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 48,14 euro på onsdagen.

Redeye höjer sitt riktvärde för Cantargia i ett basscenario till 44 kr från tidigare 28 kr. Aktien stängde på 42,30 kr på onsdagen. Höjningen görs till följd av lovande kliniska resultat i lungcancer, god rekrytering till bolagets bukspottkörtelcancerstudie och ”övriga framsteg under året”, framgår det av en analys på torsdagen. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Carnegie inleder bevakning av den danska elektroniktillverkaren Bang & Olufsen med köp och riktkursen 18 danska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas strax under 13 danska kr på torsdagen, en uppgång med 3,5 procent.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 160 kr från 155 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. DNB Markets räknar inte med att Veoneers orderingång kommer att återgå till mer normala nivåer det tredje kvartalet utan spår en nedgång på 30-40 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Men med en växande efterfrågan framöver kombinerat med LVP-prognoshöjningar (light vehicle production) för andra halvan av 2020, bedömer banken att Veoneer kan vara positionerat för en omvärdering inför den initiala ”hektiska” fasen av den lanseringsperiod som inleds under årets fjärde kvartal och som väntas accelerera in i 2021. Omkring 10.40-tiden på torsdagen handlades Veoneer oförändrat kring 117 kr.