Här är torsdagens färska analyser

Publicerad 2017-09-14 11:22

Analyser Ett antal nya analyser har publicerats under dagen. Bland annat har Goldman Sachs ändrat sina riktkurser för både Ericsson och Nokia.

Goldman Sachs drar ned sina riktkurser för Ericsson och Nokia, men upprepar köprekommendationerna för båda aktierna, och hänvisar främst till den senaste tidens valutarörelser. Det framgår av en analys daterad på torsdagen.

Riktkursen för Ericsson sänks till 57 kr, från tidigare 60 kr, och för Nokia sänks den till 6,20 euro, från tidigare 6,40 euro.

Goldman Sachs hänvisar sänkningen av vinstestimaten för åren 2017-2021 till dollarns försvagning, mot svenska kronan såväl som mot euron.

För Nokias del skriver Goldman Sachs också om några försenade mobilsystemsprojekt, vilket befaras påverka intäkterna negativt under det andra halvåret.

Goldman Sachs uppfattning att Ericsson och Nokia är köpvärda kvarstår dock och investmentbank ser en kurspotential på över 20 procent i båda aktierna.

Norges Bank har ökat innehavet i Ahlsell till 6,1 procent av kapital och röster, i en transaktion daterad den 12 september. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Norges Bank hade 3,7 procent av kapital och röster i Ahlsell vid halvårsskiftet, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Liberum Capital sänker sin rekommendation för Astra Zeneca till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av FM Mattsson Mora med köprekommendation och riktkursen 90 kr. Det uppger Bloomberg News. Riktkursen ligger 12,5 procent över den senaste stängningskursen 80 kr.

DNB Markets har höjt sin rekommendation för Hexpol till behåll från tidigare sälj. Enligt analysen väntas aktien inom ett år handlas till 85 kr, vilket skulle innebära en kursuppgång med omkring 6 procent.