Analyser (Uppdateras) Även under torsdagen har analysföretagen publicerat ett antal analyser. Här är de färska köprekommendationerna och riktkurserna.

Carnegie sänker sin rekommendation på spelbolagsunderleverantören Net Ent till behåll från köp i spåren av budet från Evolution Gaming. Carnegie höjer samtidigt sin riktkurs på Net Ent från 37 till 75 kr. Evolution Gaming lade på onsdagen ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Net Ent. Det rena aktieerbjudandet värderar varje aktie i Net Ent till 79,93 kr, en premie om 43 procent jämfört med stängningskursen för B-aktien i Net Ent i tisdags. Net Ent-aktien steg på onsdagen 33 procent till 74,70 kr medan Evolution-aktien däremot sjönk 5,9 procent.

Pareto Securities höjer riktkursen för Metso till 35 euro från 31 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 30,76 euro på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin riktkurs för kullagerföretaget SKF till 200 kr från tidigare 175 kr. Rekommendationen köp upprepas samtidigt. Det framgår av en analysuppdatering.

Det danska smyckesbolaget Pandora får rekommendationen sänkt av Handelsbanken Capital Markets till sälj från tidigare behåll. Riktkursen 300 danska kr upprepas samtidigt. Det framgår av en analysuppdatering. Pandora-aktien handlades kring cirka 370 danska kr vid onsdagens stängning på Köpenhamnsbörsen. Aktien har på sistone tagit sig upp till de nivåer som den handlades vid före coronakrisen.

Deutsche Bank höjer sin riktkurs på telekombolaget Nokia med 20 procent från 4,00 till 4,80 euro med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering på torsdagen. Nokia-aktien stängde på onsdagen vid 3,77 euro på Helsingforsbörsen.

DNB Markets höjer riktkursen för bostadsutvecklaren Bonava till 80 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas till 48,42 kr på torsdagsmorgonen.

DNB Markets höjer sin riktkurs för mätteknikföretaget Hexagon till 567 kr från 490 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Hexagon handlas till 523 kr på torsdagsmorgonen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Thule till behåll från köp. Riktkursen höjs till 225 från 210 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 227 kr på onsdagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för bygghissbolaget Alimak till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks med 1 kr från 115 till 114 kr. Det framgår av en analys. Analyshuset hänför rekommendationssänkningen bland annat till att aktiekursen har närmat sig DNB Markets riktkurs. Vidare räknar DNB Markets med sjunkande orderingång och försäljning för Alimak i det andra kvartalet. 

Banken UBS höjer sin riktkurs för kullagerföretaget SKF med 8 procent från 130 till 141 kr. Rekommendationen sälj upprepas dock samtidigt. Det framgår av en analysuppdatering. SKF-aktien var på torsdagsförmiddagen för dagen upp 0,8 procent till cirka 169 kr.

Även Nordea höjde nyligen sin riktkurs på SKF, från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation.