Analyser (Uppdateras) Även på torsdagen har det producerats ett antal nya rekommendationer och riktkurser av analyshusen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Byggmax till 32 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 23,44 kr på onsdagen. Aktien har backat med 11,4 procent sedan årsskiftet. Den har backat 62 procent de tre senaste åren.

Carnegie höjer sin rekommendation för Trelleborg till köp från behåll. Riktkursen sänks till 130 från 175 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för bilservicekedjan Mekonomen till 60 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities sänker sin rekommendation för installationsbolaget Bravida till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 70 kr. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Intrum till 225 kr från 293 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 124,90 kr på onsdagen. Aktien har fallit med 55 procent under 2020.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Intrum till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 120 från 130 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 124,90 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Adapteo till sälj från köp. Riktkursen sänks till 80 från 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities sänker riktkursen för Elekta till 105 kr från 125 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 80,50 kr på onsdagen och aktien har fallit med 35 procent sedan årsskiftet.

SEB Equities sänker riktkursen för Sandvik till 185 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 131,85 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Brinova till 29 kr från 36 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Dustin till 64 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för XXL till köp från behåll. Riktkursen höjs till 15 från 12 norska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det norska oljebolaget Equinor till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 140 norska kr. Det framgår av en analys. ”Vi gillar fortfarande Equinor givet dess storlek, robusta balansräkning och diversifierade portfölj /…/, men med den senaste tidens (i relativa termer starka – red) kursutvecklingen och de kortsiktiga oljemarknadsutmaningarna, sänker vi vår rekommendation”, skriver SEB.

DNB Markets sänker riktkursen för Bonava till 70 kr från 108 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Dometic till 80 kr från 107 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till köp från behåll. Riktkursen sänks till 490 från 575 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Husqvarna till 75 kr från 93 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Chatt
Hernhag: Sex svenska tech-favoriter"Bästa norska bolaget svindyrt"
Foto: AP/TT
Wall Street
New York: Vändning uppåt efter Trumps Kina-besked
Börsen
Uppgångssviten bruten
Foto: istockphoto
Aktier
Spararna fiskade i kurskollapser i majMillicom och SBB bland de mest köpta
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Förstärkt uppgång på bopriser i Stockholm i maj
Insider
Balders finanschef och ekonomidirektör häktade
Analys
Pareto: Stark efterfrågan på modern mat-teknologi"Köp fukthanteringsbolaget"
29/5
Trading Direkt: Tre investeringar som fångar datatrenden
Bostad
Regeringen vill slopa uppskovsräntan
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens köprekar
Gästkrönika
Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisen
Rapport
Oscar Properties sålde endast en bostadOmsättningen rasade under kvartalet
Rapport
Elekta slog förväntningarna
Rapport
Sämre än väntat för MekonomenSpår uselt andra kvartal
Trump
Trump slår tillbaka mot TwitterSkriver under exekutiv order
Aktie
SEB föreslår slopad utdelning
Foto: istockphoto
Fonder
Techfonderna på modet igenVinsthemtagningar i Ryssland efter rekylen
Placera
Överviktar amerikanska och asiatiska aktier"Viruset trycker på hållbarhetsvågen"
Börsen
Strategen: Så mycket ska USA-börserna upp i sommar
Köptips
Affärsvärlden: En aktie att köpa
IPO
"Fem varningsflaggor inför nanotech-bolagets IPO""Tveksamma incitament"
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Analys
DNB: Minskad risk kring Tele2
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bostad
Hemnet: Prisrekyl i Stockholm trots försiktiga köpare
Aktie
SAS vd: Ingen v-formad återhämtning för flygbranschenLägre efterfrågan "det nya normala"
Foto: Jana Eriksson
Analys
SEB: Byggmax ökar när resor minskar