Analyser (Uppdateras) Även på torsdagen har det producerats ett antal nya rekommendationer och riktkurser av analyshusen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Byggmax till 32 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 23,44 kr på onsdagen. Aktien har backat med 11,4 procent sedan årsskiftet. Den har backat 62 procent de tre senaste åren.

Carnegie höjer sin rekommendation för Trelleborg till köp från behåll. Riktkursen sänks till 130 från 175 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för bilservicekedjan Mekonomen till 60 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities sänker sin rekommendation för installationsbolaget Bravida till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 70 kr. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Intrum till 225 kr från 293 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 124,90 kr på onsdagen. Aktien har fallit med 55 procent under 2020.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Intrum till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 120 från 130 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 124,90 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Adapteo till sälj från köp. Riktkursen sänks till 80 från 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities sänker riktkursen för Elekta till 105 kr från 125 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 80,50 kr på onsdagen och aktien har fallit med 35 procent sedan årsskiftet.

SEB Equities sänker riktkursen för Sandvik till 185 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 131,85 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Brinova till 29 kr från 36 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Dustin till 64 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för XXL till köp från behåll. Riktkursen höjs till 15 från 12 norska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det norska oljebolaget Equinor till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 140 norska kr. Det framgår av en analys. ”Vi gillar fortfarande Equinor givet dess storlek, robusta balansräkning och diversifierade portfölj /…/, men med den senaste tidens (i relativa termer starka – red) kursutvecklingen och de kortsiktiga oljemarknadsutmaningarna, sänker vi vår rekommendation”, skriver SEB.

DNB Markets sänker riktkursen för Bonava till 70 kr från 108 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Dometic till 80 kr från 107 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till köp från behåll. Riktkursen sänks till 490 från 575 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Husqvarna till 75 kr från 93 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver
Börsen
Muntert avslut på börsen med Evolution i topp
USA
Amerikanska jobbsiffror klart under förväntanDrygt kvarts miljon jobb i stället för väntade en miljon
Aktie
Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Elbolag: Risk för högt elpris i sommar"Utesluter inte dubbelt spotpris i Malmö"
Foto: Gorm Kallestad/TT
Analys
SEB: Svårt att inte bli imponerad av BiliaHöjer riktkursen och upprepar köprekommendation
Foto: istockphoto
Analys
MS: Nokias förbättringar går fortare än väntatHöjer rekommendation och riktkurs
7/5
Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen
Analyser
Här är fredagens köprekar
Aktie
Selin har gått in i Electrolux ProH&M familjen halverade innehavet
Aktie
Norwegians kapitalanskaffning övertecknad
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Aktieportföljen
Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk mer än väntat
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Boozt prickade förväntningarna
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Rapport
Väntad förlust för Storytel
Rapport
Ökad vinst för Scandi Standard
Notering
Julander tar Linc till börsen
Rapport
Mekonomen förbättrade resultatet
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden
Krönika
Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter utMen Fed avgör framtiden
Aktie
Blecher: Ett bortglömt fastighetsbolagHandlas med rejäl rabatt