Analyser Några få analyser har hittills publicerats av analysföretagen under torsdagen, varav Boliden får en ny köprekommendation.

DNB Markets inleder bevakning av Lundin Mining med rekommendationen behåll och riktkursen 56 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets inleder även bevakning av Boliden med köprekommendation och 300 kr i riktkurs. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ambu till behåll från köp. Riktkursen sänks till 130 från 135 danska kr. Det skriver Bloomberg News. Ambu redovisade en omsättning och ett rörelseresultat för det senaste kvartalet som hamnade snäppet under analytikernas snittförväntningar på onsdagen. Aktien steg dock 25,3 procent. Enligt Sydbanks Ole Kjaer Jensen kan det delvis bero på att blankare täckte sina positioner, skrev Ritzau Finans. Stängningskursen var 126 danska kr.

UBS sänker sin rekommendation för Assa Abloy till neutral från köp. Det skriver Bloomberg News. Riktkurs framgår ej.

Redeye höjer sin värdering av gamingbolaget Stillfront i ett så kallat basscenario till 395 kr, upp från tidigare 380 kr. Det framgår av en analysuppdatering. Aktien stängde i går på 286,50 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser, där bolaget betalar för bevakningen.