Analyser (Uppdateras) Flera fastighetsbolag får sänkta rekommendationer i torsdagens skörd av analyser från analyshusen.

Pareto Securities har gjort ett antal rekommendationssänkningar i fastighetssektorn. Castellum, Klövern, Kungsleden, NP3 och Sagax har sänkts till sälj från tidigare behåll. Diös, Fabege och Stendörren har sänkts till behåll från tidigare köp.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för verkstadsbolaget Sandvik till köp från behåll. Riktkursen är fortsatt 170 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker även sin rekommendation för Catena till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 325 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 336 kr på onsdagen.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Société Générale inleder bevakning av Traton med rekommendationen behåll och riktkursen 24 euro. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde vid omkring 22,30 euro på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Clas Ohlson till 110 kr från tidigare 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 5 september. Clas Ohlson stängde på 94,20 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Resurs Holding med rekommendationen behåll. Riktkursen sätts till 58 kr. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för investmentbolaget Kinnevik till 330 kr från tidigare 285 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Vi ser positivt på Zalandos affärsmodell och bedömer att partnerprogrammet kommer att vara nyckeldrivaren för intäkter och marginaler framöver”, skriver analysfirman om bolagets storinnehav.