Analyser (Uppdateras) Swedbank får två sänkta rekommendationer i torsdagens analysskörd, varav en från ABG som så sent som den 21 mars höjde rekommendationen för banken.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Swedbank till behåll från köp. Riktkursen sänks till 165 från 200 kr. Det framgår av Bloomberg. Handelsbanken motiverar sänkningen med att Swedbank tappat fart i takt med att fokus skiftat mot en lösning på bankens hanterande av den uppkomna situationen rörande penningtvätt, enligt nyhetsbyrån. Swedbank var under kraftig kurspress på onsdagen efter nya medieavslöjanden i bankens penningtvättshantering och en razzia på huvudkontoret i Sundbyberg om misstänkt röjande av insiderinformation och grovt svindleri. Aktien stängde på kursen 154,15 kr.

Även ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Swedbank, till 195 kr från 205 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. ABG höjde sin rekommendation för Swedbank från behåll till köp den 21 mars. Riktkursen höjdes då från 197 till 205 kr.

Pareto Securities har inlett bevakning av hjälmbolaget Mips med rekommendationen köp med riktkurs 170 kr. Det framgår av en analys. På onsdagen stängde aktien på 125,60 kr och den har backat med 10 procent den senaste månaden.

Carnegie sänker sin rekommendation för vårdbolaget Attendo till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks till 55 kr från 80 kr. Det framgår av en analys daterad 28 mars. Attendo meddelade på onsdagskvällen att bolaget ska genomföra ett handlingsprogram med syfte att stärka kvaliteten och kundnöjdhet för verksamheten i Finland. Programmet innebär ökade kostnader på cirka 200 miljoner kr under 2019. ”Givet den utmanande situationen på den finländska marknaden anser vi att dessa åtgärder är strategiskt riktiga för att säkra värdet på lång sikt”, skriver Carnegie. Investmentbanken konstaterar dock att estimaten för ebita-resultaten behöver dras ned väsentligt, varför vinsten nu väntas minska ytterligare ett år.

Carnegie höjer riktkursen för Garo, som utvecklar produkter och lösningar för elinstallationsmarknaden, till 232 kr från tidigare 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Citi Investment Research höjer riktkursen för Swedish Match till 600 kr från 520 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det uppger Reuters.