Analyser (Uppdateras) En pinfärsk köprekommendation men också en rad riktkurshöjningar finns med bland de analyser som hittills publicerats på torsdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Balder till köp från behåll. Riktkursen höjs till 511 från 417 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken på torsdagen. Balder stängde kring 418 kronor på onsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för SHB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 87 från 75 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 85:60 kronor på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Holmen till 470 kronor från 420 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 406 kronor föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Gränges till 115 kronor från 97:52 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Gränges stängde på 106 kronor på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för ABB till 300 kronor från 280 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Pareto har lyft estimaten för 2021 och 2022 med hänvisning till en svagare dollar. Pareto tror på betydande förbättringar i ABB:s marginaler under dessa två år. ABB-aktien stängde på 253:70 kronor på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Lindab till 204 kronor från 181 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 175:70 kronor på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Metso Outotec till 10:10 euro från 9:00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 8:85 euro i Helsingfors på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Alfa Laval till 256 kronor från 225 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 236:50 kronor föregående handelsdag.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Medicover till behåll från köp. Riktkursen höjs till 169 från 161 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sänkningen görs mot bakgrund av att Medicovers aktie stigit med drygt 20 procent den senaste månaden och med omkring 70 procent de senaste tolv månaderna, och Danske ser inga riktiga triggers för aktien i närtid. Medicover B stängde omkring 175 kronor på onsdagen.

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 390 från 395 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 466:30 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Ica till 385 kronor från 400 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på torsdagen. Ica stängde kring 412 kronor på onsdagen.

Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Börsen
Uppåt på Stockholmsbörsen
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"
Foto: Shutterstock
Placera
Threadneedle: Ljusa utsikter för tillväxtmarknaderna
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
S-ledamöter vill se över amorteringskravetVill se mer välavvägt krav för unga och förstagångsköpare