Analyser (Uppdateras) När vi nu träder in i superrapporttider börjar analyshusen massproducera analyser med nya rekommendationer. På torsdagen har Ericsson fått många nya bedömningar efter den starka rapporten.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 110 kr från 100 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Ericsson stängde på 108 kr på onsdagen efter en uppgång med nästan 10 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 120 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Banken konstaterar att Ericssons siffror för det tredje kvartalet var starka och att rapporten innebar att bolaget slagit förväntningar tre gånger i rad. Carnegie höjer sina estimat och tror att den förestående kapitalmarknadsdagen kommer bli nästa ”trigger” för aktien. 

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 120 från 98 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Ericsson stängde på 108 kr på onsdagen efter en uppgång med nästan 10 procent.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Ericsson till 98 kr från 92 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Banken konstaterar att Ericsson hade ett mycket starkt kvartal för mjukvaruaffären, men befarar samtidigt att investerare nu riskerar att bli för exalterade.

Credit Suisse höjer riktkursen för Ericsson till 130 kr från 115 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. Ericssonaktien handlades till 107,45 kr strax efter klockan 10.30, efter att på onsdagen ha stigit 9,6 procent.

SEB Equities höjer riktkursen för Intrum till 290 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 247,60 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 240 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 208 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Assa Abloy till 246 kr från 234 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Klövern till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 14:00 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 14,49 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Holmen till 380 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Holmen till 300 kr från 290 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kungsleden till 94 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Kungsleden stängde på 81,20 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SHB till 99 kr från 97 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. SHB A stängde på 77,68 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Besqab till 160 kr från 133 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Besqab stängde på 117,50 kr på onsdagen.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för bettingbolaget Leo Vegas till behåll, från tidigare köp. Riktkursen justeras ned från 51 till 40 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien i Leo Vegas tappade 6-7 procent under den inledande handeln på torsdagen.

Mangold inleder uppdragsbevakning av medicinteknikbolaget Emotra med ett motiverat värde på aktien vid 1,34 kr.  ”Marknaden för mental hälsa står inför ett teknikskifte vilket bör göra det lättare för Emotra att vinna mark med sin teknik”, skriver Mangold. Emotra-aktien stängde vid 0,49 kr på onsdagen. Marknadsvärdet för bolagets aktier uppgår till 18 miljoner kr. Uppdragsanalys innebär att Emotra betalar Mangold för bevakningen.

 

Bostad
Så rika har vi blivit på att äga bostaden40-talisten har ”bott ihop” 9 miljoner kr
Foto: Shutterstock
Placera
SEB Outlook: Revansch för utdelningsaktierna nästa år"Ökade investeringar och minskad oro i finansmarknaden"
Foto: AP/TT
Wall Street
Positiv trend på Wall Street
Aktie
SBB lägger bud på norskt fastighetsbolagBåda aktierna handelsstoppades innan beskedet
Analys
Goldman Sachs: Färre reor ger positiv trend för H&M
Placera
"Vaccinet väger tyngre än smittspridningen"Aktiechefen: Börsen stark ända till årsskiftet
Analys
UBS: Lundin Energy välpositionerat i oljesektorns förändring
Börsen
Börsen ovanför nollan
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Sektor
Brittiskt karantänsbesked lyfter turismaktierna
Foto: Gorm Kallestad/TT
Aktie
Volvo säger upp avtalet med BiliaAktien faller 25 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Börsen
”Extrem girighet på marknaden”Swedbanks eget ”skräckindex” slår i taket
Notering
DI: Nordnets teckningskurs i mitten av intervallet
Balder tog in nästan 3 miljarder
Pandemin
Astras vd: Fler vaccin krävs för att mota pandemin
USA
Biden vill ha Yellen som finansministerVar Fed-chef i fyra år
Asien
Vaccinhopp lyfter Asiens börser
Foto: Janerik Henriksson/TT
Bud
Evolution fullföljer budet på NetentNetent ska avnoteras
Aktie
Scania ska börja tillverka i Kina
USA
Övergång till Biden kan inledas
Krönika
Hernhag: Galenskap med facit på hand
Placera
Handelsbanken: Så ska du placera just nu"Marknaden blickar framåt"
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: istockphoto
Bostad
Swedbanks boindex: Bostadsköpkraften minskar"Allt svårare köpa bostad för dem som inte redan äger en"
Placera
Carnegie: Sälj läkemedelsbolaget