Analyser (Uppdateras) När vi nu träder in i superrapporttider börjar analyshusen massproducera analyser med nya rekommendationer. På torsdagen har Ericsson fått många nya bedömningar efter den starka rapporten.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 110 kr från 100 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Ericsson stängde på 108 kr på onsdagen efter en uppgång med nästan 10 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 120 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Banken konstaterar att Ericssons siffror för det tredje kvartalet var starka och att rapporten innebar att bolaget slagit förväntningar tre gånger i rad. Carnegie höjer sina estimat och tror att den förestående kapitalmarknadsdagen kommer bli nästa ”trigger” för aktien. 

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 120 från 98 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Ericsson stängde på 108 kr på onsdagen efter en uppgång med nästan 10 procent.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Ericsson till 98 kr från 92 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Banken konstaterar att Ericsson hade ett mycket starkt kvartal för mjukvaruaffären, men befarar samtidigt att investerare nu riskerar att bli för exalterade.

Credit Suisse höjer riktkursen för Ericsson till 130 kr från 115 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. Ericssonaktien handlades till 107,45 kr strax efter klockan 10.30, efter att på onsdagen ha stigit 9,6 procent.

SEB Equities höjer riktkursen för Intrum till 290 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 247,60 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 240 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 208 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Assa Abloy till 246 kr från 234 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Klövern till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 14:00 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 14,49 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Holmen till 380 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Holmen till 300 kr från 290 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kungsleden till 94 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Kungsleden stängde på 81,20 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SHB till 99 kr från 97 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. SHB A stängde på 77,68 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Besqab till 160 kr från 133 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Besqab stängde på 117,50 kr på onsdagen.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för bettingbolaget Leo Vegas till behåll, från tidigare köp. Riktkursen justeras ned från 51 till 40 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien i Leo Vegas tappade 6-7 procent under den inledande handeln på torsdagen.

Mangold inleder uppdragsbevakning av medicinteknikbolaget Emotra med ett motiverat värde på aktien vid 1,34 kr.  ”Marknaden för mental hälsa står inför ett teknikskifte vilket bör göra det lättare för Emotra att vinna mark med sin teknik”, skriver Mangold. Emotra-aktien stängde vid 0,49 kr på onsdagen. Marknadsvärdet för bolagets aktier uppgår till 18 miljoner kr. Uppdragsanalys innebär att Emotra betalar Mangold för bevakningen.

 

Foto: Copyright (c) 2015 g0d4ather/Shutterstock. No use without permission.
Blankning
SEC överväger hårdare regler för blankningTar i med hårdhandskarna mot spekulationshets
Aktie
Zalando justerar upp prognoserna
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandat på Wall StreetVaccinbolag föll efter patentbesked
Skatt
Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt
Börsen
Bästa börsdagen på ett drygt halvår
Foto: Copyright (c) 2020 itsflowingtothesoul/Shutterstock. No use without permission.
Krönika
Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjdenBåstad fortsatt i topp
Placera
SEB: Fem köptips med potential
Köptips
AFV: En aktie att köpa"Goda odds gräva guld i USA"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Securitas
Pension
Miljardregn över premiepensionsspararnaOrdinarie fondhandel fördröjs något
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
Uppgifter: Svenska finanskändisar planerar SPAC-bolag
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Selin: Balder har lite missat industrifastigheterMen köpet av ABP är inte början på ny strategi
Placera
Chefstrategen: Balansakt mellan optimism och övermod"Behövs inte mycket för att välta hela lasset"
Deklarationen
Nytt rekord för digitala deklarationer
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igenHöjer rekommendationen till köp
Podd
Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknadenPanelen tipsar också om köpvärda aktier
Placera
Swedbank: Fortsatt uppgång på sikt…men banken minskar aktievikten
Börsen
Aktiechefen: För tidigt med återgång tillbaka mot tillväxtaktierKorrektion i närtid kan inte uteslutas
Trading Direkt: Om återköpsfesten på börserna
Aktier
Swedbank stuvar om i fokusportföljenTre aktier ut och tre nya in
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Foto: Mediabild / TT
Börs
Stockholmsbörsen världsbäst i år”Men var beredd på ett snedställ”
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Villapriserna rusade vidare i april"Uppseendeväckande siffror"
Notering
Tunga ankarinvesterare när Checkin.com noterasTIN Fonder och Erik Selin går in i bolaget