Analyser (Uppdateras) Även under denna rapportintensiva torsdag har ett antal nya rekommendationer publicerats av analyshusen. Här är dagens skörd.

Pareto Securities höjer riktkursen för Atlas Copco till 580 kr från 560 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Thule till köp från behåll. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities sänker riktkursen för Vestas till 220 danska kr från 260 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Fabege till 155 kr från 162 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker riktkursen för SBB till 37 kr från 50 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på onsdagen på 31,60 kr.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Signup till behåll från köp. Riktkursen sänks till 115 från 125 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Kambi till 160 kr från 200 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Telia till 46 kr från 44 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 41,40 kr föregående handelsdag.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Telia till 48 kr från 46,50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för SEB till 133 kr från 127 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien stängde på 116,05 kr föregående handelsdag.

Även DNB Markets höjer riktkursen för SEB, till 118 kr från 114 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer också riktkursen för SEB, till 138 kr från 134 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 295 kr från 285 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 220,10 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker riktkursen för Enea till 235 kr från 295 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. DNB Markets noterar att Eneaaktiens fall om över 35 procent på onsdagen, efter bolagets kvartalsrapport, bäddar för möjligheter. Det var enligt banken flera anledningar till Eneas rapportmiss, men aktiens fall är långt ifrån rättvisande. ”/…/vi ser detta som en möjlighet för långsiktiga investerare”, skriver DNB Markets. Aktien stängde föregående handelsdag på 119,60 kr.

DNB Markets höjer riktkursen för SHB till 118 kr från 114 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien stängde på 98,48 kr föregående handelsdag.

DNB Markets höjer riktkursen för Novo Nordisk till 870 danska kr från 850 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 789,40 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för B3 Consulting till 160 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 128 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Elekta till behåll från köp. Riktkursen sänks till 71 från 137 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 66,90 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från behåll. Riktkursen sänks till 60 från 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 44,35 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker riktkursen för Stillfront till 19 kr från 25 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Aktien var upp 1,9 procent till 19,80 kr under den inledande handeln på torsdagen.

Berenberg Bank har inlett bevakning av informationstjänsteföretaget Karnov med en köprekommendation. Riktkursen är 85 kr. Det framgår av en analys. Karnov är väletablerat i både Sverige och Danmark där bolaget har en närmast monopolitisk ställning, skriver Berenberg. Och informationstjänstebolaget kommer, genom pågående förvärv, att bli en av de ledande aktörerna på marknaden i Spanien och Frankrike. ”På grund av bolagets karakteristika samt en varaktig generering av fritt kassaflöde argumenterar vi för att Karnov är väl positionerade att överprestera i den stundande marknadsmiljön”, skriver Berenberg. Aktien i Karnov var under torsdagsförmiddagen upp 0,8 procent till 65 kr.