Aktierekar (Uppdateras) En höjd rekommendation för Essity, en färsk köprek för Cinis och sänkta rekommendationer för Boliden och Stora Enso finns med bland de aktierekommendationer som hittills publicerats på torsdagen. 

Pareto Securities inleder bevakningen av Cinis Fertilizer med rekommendationen köp och riktkurs 64 kronor. Aktien stängde på onsdagen på 33 kronor.

JP Morgan höjer sin rekommendation för Essity till neutral från undervikt. Riktkursen höjs till 280 från 220 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på onsdagen på 255:60 kronor.

DNB Markets inleder bevakning av Holmen med rekommendationen behåll. Riktkursen är 460 kronor. I torsdagens öppningshandel var aktien oförändrad kring 440 kronor.

RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för Boliden till sector perform från outperform. Riktkursen sänks till 325 från 340 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på onsdagen på 387:90 kronor.

Pareto Securities sänker rekommendationen för Stora Enso till behåll, från köp. Riktkursen justeras ned till 14 euro, från 22 euro. Det framgår av en uppdatering. R-aktien stängde nära 14 euro i Helsingfors på onsdagen, och på 152:70 kronor i Stockholm.

HSBC sänker sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från köp. Riktkursen är 130 kronor. Det rapporterar internationella medier.

HSBC sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen är 190 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kanadensiska TD Securities höjer sin riktkurs för Lundin Gold med 1,5 kanadadollar till 15,5 kanadadollar. Det skriver Dow Jones. Rekommendationen köp upprepas. På onsdagseftermiddagen handlades Lundin Gold runt 13 kanadadollar i Toronto.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SBB till 24 kronor från 22 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Höjningen görs i spåren av onsdagens besked om SBB:s affär med Brookfield.

”Likviden från affären på 9 miljarder kronor kommer att användas för att betala av skulder, vilket minskar risken. Eftersom bolaget tydligt har förklarat att inga fler avyttringar behöver göras, verkar en nedgradering av kreditbetyget mindre trolig. Vi tar därför bort vår riskpremie på 10 procent från bolaget och höjer vår riktkurs”, skriver Kepler i ett morgonbrev.

Aktien noteras till drygt 19 kronor i torsdagens öppningshandel.