Analyser (Uppdateras) Mitt i det sura börsläget publiceras en och annan ny eller upprepad köprekommendation med nya riktkurser. I torsdagens skörd av analyser har bland annat två storbanker fått höjda riktkurser.

DNB Markets inleder bevakning av SCA med köprekommendation. Riktkursen är 206 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 177,55 kr föregående handelsdag.

JP Morgan höjer sin rekommendation för Fortum till övervikt från neutral. Riktkursen sänks till 21,00 från 27,00 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 16,78 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

JP Morgan höjer riktkursen för Swedbank till 215 kr från 200 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 148,45 kr föregående handelsdag.

JP Morgan höjer riktkursen för Nordea till 125 kr från 115 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 97,60 kr föregående handelsdag.

Redeye höjer sitt riktvärde för medicinteknikbolaget Bonesupport i sitt basscenario till 77 kr från tidigare 70 kr. Det framgår av en analys på torsdagen. Höjningen görs mot bakgrund av en nedjusterad kapitalkostnad (WACC) till 10 procent från tidigare 11 procent. Den första USA-försäljningen för Cerament G väntas vid sidan av kvartalsrapporter var drivkraften för aktiekursen. Samtidigt förväntar sig Redeye att Bonesupport-aktien kommer att återfå förtroende på finansmarknaden. Bonesupport stiger med drygt 1 procent till 58,35 kr i den inledande torsdagshandeln efter kursrusningen på 52 procent under onsdagen med anledning av FDA-godkännandet för Cerament G.

Analyshuset Redeye har inlett bevakningen av internet- och IOT-leverantören Th1ng, som är listat på First North, med ett rimligt värde på 4 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys. Värderingsintervallet sträcker sig från 1 kr i ett så kallat ”bear”-scenario till 11 kr i ett ”bull”-scenario. Redeye ser en stor potential för aktien i takt med att Th1ng börjar dra nytta av ökade intäkter och marginaler genom sin nya och mer fokuserade affärsmodell, enligt analysen. Inga avslut har gjorts i Th1ng-aktien under torsdagens första handelstimme och på onsdagen stängde aktien på 2,73 kr. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där det bevakade bolaget betalar för bevakning.