Analyser (Uppdateras) Rekordmånga bolag har fått nya riktkurser och rekommendationer under tisdagen efter rekorddagen på börsen under måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 800 kr från 785 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 718 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Mekonomen till 110 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På måndagen stängde aktien till 94,30 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Sandvik till 205 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Sandvik stängde kring 178 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Atlas Copco till 360 kr från 340 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Atlas Copcos A-aktie stängde kring 428 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Holmen till köp från behåll. Riktkursen är 370 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 336,60 kr i måndags. ”Medan skogsinnehavet nu prissätts i linje med SCA:s marknadsvärde har vi ännu inte sett full medvind i Holmen. Dessutom tror vi att investerare kommer att fokusera mer på Holmens gröna energitillgångar, vattenkraft och vindkraft, särskilt med 35 procents tillväxt i installerad kapacitet till 1,6TWh i slutet av 2021”, skriver Nordea. När banken blickar två år framåt ser den ett sannolikt substansvärde per aktie ”i regionen” 400 kr. 

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för aktien i den norska banken DNB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 140 från 125 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. DNB stängde på 131,65 norska kr på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska mediabolaget Sanoma till köp från behåll. Riktkursen höjs till 14,20 från 9,10 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 11,34 euro i Helsingfors på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för AAK till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 190 från 145 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. AAK-aktien stängde på 176,75 kr på måndagen efter en uppgång om nästan 6 procent. Bolaget meddelade på måndagsmorgonen att det tredje kvartalet utvecklats bättre än väntat för bolaget.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Nilfisk till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Zalando till 91 euro från 84 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på måndagen på 82,50 euro.

Carnegie sänker sin rekommendation för Wallenstam till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 110 från 100 kr. Det framgår av en analys. Wallenstam stängde på drygt 135 kr på måndagen. ”Wallenstam har en mycket stark projekthistorik, men efter den senaste tidens starka kursutveckling (27 procent under två månader) känner vi att värdering har börjat bli ansträngd”, skriver Carnegie i analysen.

Carnegie sänker även sin rekommendation för Wihlborgs till behåll från köp. Riktkursen höjs till 180 från 175 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 176,50 kr på måndagen och kursen har stigit med nästan 38 procent under det senaste halvåret.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Volvo till 200 kr från 175 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Volvo till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Banken har höjt estimaten för Volvos rörelsevinst med 15-17 procent för 2020-2021 med hänvisning till bland annat bra fraktaktivitet i både USA och Europa. Danske Bank menar vidare att fordonbolagets balansräkning är stark och ser potential för en utdelning på totalt 18 kr under 2021. Volvo-aktien stängde strax under 180 kr på måndagen.

Nordea höjer riktkursen för det finländska husdjursbolaget Musti till 23,80 euro, från tidigare 18,80. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 20,54 euro på måndagen i Helsingfors.

SEB Equities höjer riktkursen för Inwido till 97 kr från 89 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 94,50 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för ABB till 250 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ABB stängde på 232 kr på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 760 kr från 655 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde strax under 680 kr på måndagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 400 danska kr. Det rapporterar Bloomberg News, enligt Ritzau. Aktien stängde på 490 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Epiroc till 131 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 41 kr, efter nyheten att bolaget säljer sin Carrier-verksamhet. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från SEB. Carrier-affären gjordes både snabbare och till mycket högre pris än vad SEB hade räknat med, står det i analysuppdateringen.

 

Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Börsen
Ericsson stärkte Stockholmsbörsen
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"
Köptips
DNB: Scandic vinnare på återhämtningenUtfärdar köprek på hotellbolaget
Bostad
Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt