Analyser (Uppdateras) Ett stort antal höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer finns bland tisdagens publicerade analyser från analysföretagen.

BofA Securities höjer riktkursen för Evolution till 1.520 kr från 1.285 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 1.355 kr på måndagen och den har gått upp med 62 procent under 2021.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Getinge till köp från behåll. Riktkursen höjs till 305 från 225 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 253,80 kr.

Även SEB Equities höjer riktkursen för Getinge, till 280 kr från 255 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 253,80 kr på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 135 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 118,90 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Dometic till 150 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 126,95 kr.

Carnegie höjer sin rekommendation för Wallenstam till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 120 från 115 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på måndagen på 127,50 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Pandox till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 135 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på måndagen på 159,60 kr.

Carnegie höjer sin rekommendation för Veoneer till köp från behåll. Riktkursen är 265 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på måndagen på 208 kr.

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för aktien i det norska kemibolaget Yara till behåll från köp. Riktkursen höjs till 465 från 420 norska kr. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Epiroc till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 185 från 160 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 204,70 kr på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 135 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 118,90 kr på måndagen.

Equinors aktie sänks till neutral (övervikt) hos JP Morgan, rapporterar Reuters. Aktiens riktkurs sänks till 200 norska kr (210), enligt nyhetsbyrån. Stängningskursen på måndagen var 163,90 norska kr.

SEB Equities höjer sin riktkurs för Raketech till 27 kr från 26 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SEB pekar i analysen på Raketechs sektorkollega Catena Medias förannonserade starka siffror för det första kvartalet. SEB tror att Raketech har gynnats av samma drivkrafter som Catena, om än i mindre omfattning med tanke på att Raketech inte har lika stor närvaro på den amerikanska marknaden.

Redeye höjer riktvärdet i basscenariot för Irlab till 76 kr från tidigare 70 kr. Det framgår av en analys daterad den 12 april. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

Carnegie höjer riktkursen för BHG till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 161,80 kr.

 

 

Chatt
Hernhag: Fem aktier på fem årSamt " en riktig värdeskapare över tid"
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Börsen
Ordentligt nedåt på valborgsbörsenAstra och Swedish Match rapportvinnare
Aktier
Veckans mest blankade aktier
30/4
Trading Direkt: "Hög tid köpa bankaktier"
Analys
Carnegie köpstämplar G5 EntertainmentEfter besked från Microsoft
Analys
AFV: Goda tillväxtutsikter för GHPTidningen köpstämplar bolaget
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Aktiecase
Carnegie: SKF rullar vidare mot högre marginalerSer attraktivt köpläge efter kursfallet
Aktieportföljen
Rapporttät vecka i portföljen
Foto: Pressbild
Rapport
Astra klart bättre än väntat
Rapport
SCA slog vinstförväntningarnaMen försäljningen nådde inte hela vägen fram
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Resultatlyft för Ratos
Rapport
Sats klart under förväntan
Rapport
Rejält omsättningstapp för Norwegian
Foto: Copyright (c) 2016 safriibrahim/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Kryptobolag lockade aktiespararna i aprilMen kursraketen såldes av på bred front
Placera
Chefsstrategen: Fortsatt medvind”… men gott om traditionella varningssignaler just nu”
Analyser
Här är torsdagens många nya köprekar
BNP
Analytiker: BNP tillbaka på förkrisnivå"Det var verkligen starka siffror"
Analys
ABG: Omotiverat kursfall för Kambi"Utnyttja dippen"
Konjunktur
Kraftigare BNP-ökning än väntat
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Danske: Bostadsrättspriser upp i Stockholm
FED
Powell: Ännu inte dags att diskutera nedtrappningar
Fonder
Så agerade fondspararna i aprilSverige- och globalfonder lockade medan grön energi kastades ut
Foto: Copyright (c) 2010 Pincasso/Shutterstock. No use without permission.
Placera
Danske Bank: "Potential på sikt men hög risk just nu""Minska vikten i portföljen"