Analyser (Uppdateras) Några nya köprekommendationer och höjda riktkurser finns bland tisdagens färska analyser från analysföretagen.

Nordea Markets återupptar bevakning av norska Storebrand med rekommendationen köp. Riktkursen är 72 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 62,18 norska kr i Oslo på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Investor till 650 kr från 633 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 594 kr på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för H&M till 215 kr från 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Bank betonar att bolaget står inför en tuff period i det korta perspektivet, men många stängda butiker och låg kundtrafik. Men H&M har en ”allt bättre e-handel” och bättre kvarvarande butiksbestånd, vilket i kombination med lägre hyror bådar gott för marginalutvecklingen i ett lite längre perspektiv, resonerar banken. Aktien stängde på måndag på strax under 174 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Skistar till behåll från köp. Riktkursen sänks till 105 från 155 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 100 kr på måndagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för SSAB till behåll från köp. Riktkursen ligger på 28 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sänkningen motiveras med SSAB:s besked häromdagen om att bolaget för samtal med Tata om förvärv av stålverket Ijmuiden. Danske Bank, som gillat bolagets fokus på nischprodukter och bolagets ESG-profil, gör tummen ner och varnar för att ett förvärv av den aktuella storleken så kräva att bolaget tar in nya pengar.

Nordea Markets initierar bevakning av HMS Networks med rekommendationen köp. Riktkursen är 269 kr. Det framgår av en analys. ”Bolaget har tagit sig igenom fem kvartal av svag marknadsefterfrågan men ändå förbättrat både lönsamhet och kassaflöde. Vi menar att HMS Networks nu är väl positionerat när automationsinvesteringar tar fart”, skriver Nordea Markets i analysen, och tillägger att bolagets stigande bruttomarginaler talar för en attraktiv värdeproposition. Aktien stängde på 214,50 kr på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Xvivo till 408 kr från 202 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i Xvivo har på tisdagsförmiddagen gått upp med drygt 3 procent till 247,50 kr.