Analyser (Uppdateras) Flera upprepade köprekommendationer finns bland tisdagens färska analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 230 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde strax över 208 kr på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 785 kr från 700 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 625 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Azelio till 32 kr från 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Riktkurshöjningen kommer efter att Azelio tagit in 270 miljoner kr i en riktad emission. Transaktionen, som antas finansiera bolaget fram till att serieproduktion inleds det tredje kvartalet 2021, genomfördes till bättre villkor än vad Pareto hade väntat sig och därför höjs riktkursen. Aktien i solenergibolaget stängde på 23,20 kr på måndagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Biotage till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 173 från 159 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 173 kr på måndagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Ericsson till 133 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 94,62 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux inleder bevakningen av Avanza med rekommendationen köp och riktkurs 195 kr, enligt en analys. Aktien stängde på 163,60 kr på måndagen. I analysen lyfts Avanzas riskprofil fram. ”Vi anser att Avanzas begränsade exponering mot stora kreditengagemang bidrar till en stor fördel för aktien i en investeringsportfölj”, heter det.

DNB Markets har höjt det rimliga värdet för medicinteknikbolaget Episurf Medical till 1,90-6,50 kr per aktie, från tidigare 1,30-3,90 kr. Det framgår av en uppdragsanalys från banken. ”Vi tror att Episurf Medical rör sig snabbt i rätt riktning och att den kliniska dokumentationen håller på att förbättras”, skriver DNB Markets.