Analyser (Uppdateras) Flera köprekar och upprepade köprekar finns bland tisdagens analysskörd.

Credit Suisse höjer riktkursen för Swedish Match till 88 kr från 78 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 76,50 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Dometic till 125 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 75,84 kr föregående handelsdag.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Novo Nordisk till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 805 från 665 danska kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 826 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Ratos till 70 kr från 76 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 49,51 kr föregående handelsdag.

Den fransk-tyska finansiella koncernen Oddo BHF har sänkt sin rekommendation för stålbolaget SSAB i två steg till underperform från outperform. Det framgår av ett morgonbrev från finansbolaget. Aktien i SSAB har stigit drygt 25 procent hittills i år. Oddo BHF är av bedömningen att uppsvinget i den amerikanska marknaden för grovplåt och marknaden för avancerade höghållfasta stål, samt stålbolagets framsteg inom produktionen av miljövänligare stål, nu är fullt inprisat i värderingen. På tisdagsförmiddagen var B-aktien i SSAB ned 0,9 procent på en i övrigt försiktigt stigande börs i Stockholm.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för Stora Enso till 22 euro från 21 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Stora Enso är fortsatt Paretos favoritval bland de bevakade svenska massa- och papperstillverkarna mot bakgrund av skogskoncernens ”gynnsamma produktexponering mot kvaliteter som för tillfället upplever ett positivt prismomentum”. Realiserade priser för råvarukvaliteterna under det första kvartalet 2022 var märkbart högre än Pareto väntat sig, varpå bankens prisprognoser för särskilt 2022 skruvas upp. R-aktien i Stora Enso stängde på 18,92 euro i Helsingfors och på 195,20 kr i Stockholm på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Vitec till 561 kr från 500 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 504,50 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Salmar till behåll från köp. Riktkursen höjs till 743 från 725 norska kr. Det framgår av en analys.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Astra Zeneca till 120 pund från 100 pund. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters.