Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer har utfärdats av analysbolagen. Här är tisdagens skörd.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Axfood till köp från behåll. Riktkursen höjs till 310 från 270 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 272,40 kr föregående handelsdag.

Berenberg Bank inleder bevakning av Sinch med köprekommendation. Riktkursen är 140 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 79,76 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Concentric till 275 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 229 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Husqvarna till 140 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. B-aktien stängde på 108,70 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets sänker riktkursen för Trelleborg till 260 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Exponeringen mot Ryssland och Ukraina är försumbar och motsvarar cirka 1,5 procent av Trelleborgs totala omsättning. Däremot förväntar sig banken att stigande råmaterialpriser samt energikostnader kommer mynna ut i viss marginalpress – särskilt för affärsområdet Wheel Systems. Nordea Markets trimmar därav det väntade ebit-resultatet för Trelleborg med 9 procent för helåret 2022. Nordea Markets pekar samtidigt på att den senaste tidens nedgång i Trelleborgaktien gjort att värderingen är attraktiv. Sedan årsskiftet har aktien i Trelleborg backat med drygt 22 procent.

SEB Equities inleder bevakning av Stillfront med rekommendationen sälj. Riktkursen är 25 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 30,20 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Autoliv till 750 kr från 800 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Bilproduktionen väntas numera växa med mer blygsamma 2,9 procent för helåret 2022, ned från tidigare bedömning från Pareto om en tillväxt på cirka 8,9 procent. Den europeiska bilmarknaden står inför ytterligare leveranskedjeproblematik, med kriget i Ukraina som lök på laxen, varför produktionen i området väntas växa i en långsammare takt. Pareto förväntar sig att de två första kvartalen i år blir extra utmanande för Autoliv, men att en viss återhämtning kan stå för dörren under den andra halvan av 2022. Aktien i Autoliv har sedan årsskiftet fallit med över 20 procent och efter en dryg timmes handel på tisdagen var aktien ned 0,5 procent till 732 kr.