Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer och höjda riktkurser har publicerats under dagen. Här är tisdagens skörd från analysföretagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Enad Global 7 till köp från behåll. Riktkursen höjs till 50 från 27 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 28,35 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Xvivo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 282 från 110 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 225 kr föregående handelsdag.

SEB Equities höjer riktkursen för Astra Zeneca till 1 190 kr från 1 145 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1 079 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 95 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 65,40 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 205 från 189 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 182,72 kr.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Nordea till behåll från köp. Riktkursen sänks till 115 från 118 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 114,90 kr.

DNB Markets inleder bevakning av Norva24, som arbetar med underjordisk infrastruktur, med rekommendationen köp. Riktkursen är 42 kr. Det framgår av en analys. DNB Markets var en av rådgivarna i samband med att Norva24 gick till börsen i december 2021. Aktien stängde på 30 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets sänker riktkursen för Ericsson till 128 kr från 136 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 102,20 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets sänker riktkursen för Essity till 320 kr från 330 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 279,30 kr föregående handelsdag.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till köp från behåll. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Volvo till 245 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på måndagen på 220,25 kr.

Carnegie sänker riktkursen för Nent till 550 kr från 600 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. B-aktien stängde på 419,40 kr föregående handelsdag.

DNB Markets höjer riktkursen för Danske Bank till 145 danska kr från 133 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 128,40 danska kr i Köpenhamn föregående handelsdag.

Barclays Capital har sänkt sin rekommendation för SEB i två steg till undervikt från övervikt. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Telia till köp från neutral. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Efter en dryg halvtimmes handel på tisdagen var Teliaaktien upp 1,5 procent och återfanns därmed som vinnare inom OMXS30-indexet som sammantaget var ned 1,8 procent.

Analyshuset Redeye sätter det motiverade basvärdet för forskningsbolaget Lidds till 33 kr per aktie, en höjning från tidigare 23 kr. Det framgår av en analys. Redeye pekar bland annat på att Lidds plattform och nya fokusområde inom immunoonkologi innebär en stor möjlighet för bolaget. Värderingsintervallet sträcker sig från 4 kr i ett så kallat ”bear”-scenario till 70 kr i ett ”bull”-scenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. På måndagen stängde Lidds, som är listat på First North, på 9,59 kr.