Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer finns i tisdagens än så länge ganska magra skörd av analyser från analysföretagen.

DNB Markets inleder bevakning av Storskogen med rekommendation behåll. Riktkursen är 50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Bland andra DNB agerade rådgivare i samband med Storskogens börsnotering som skedde tidigare i höstas. Aktien stängde på 48,22 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 157 från 144 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas till en rabatt på 29 procent mot det långsiktiga substansvärdet per aktie (EPRA NAVPS) samtidigt som sektorkollegorna handlas till ett premium på 2 procent, konstaterar analyshuset.”Vi menar att det inte är motiverat givet en stabil rapport för det tredje kvartalet. Fastigheterna finns i topphandelslägen och vi tror att handeln kommer att återhämta sig ytterligare från fortsatt vaccination och mer turism”, skriver Pareto. Aktien var efter omkring en halvtimmes handel på tisdagen upp 0,9 procent till 141 kr.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av CTEK, som är en leverantör av premiumbatteriladdare, med rekommendationen behåll. Riktkursen sätts till 185 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Trots att Ctek lagt ut sin tillverkning på entreprenad har det genererat starka bruttomarginaler på över 50 procent de senaste åren, vilket återspeglar dess starka position i premiumsegmentet på marknaden för 12V-laddare, noterar Kepler Cheuvreux, som dock förväntar sig att den växande andelen laddstolpar i intäktsmixen kommer att ha en utspädande effekt på bruttomarginalerna under de kommande åren. Aktien stängde på 179,35 kr på måndagen.