Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och upprepade köprekommendationer finns bland tisdagens analyser från analysbolagen. Bland dem märks tre olika analyser av Industrivärden.

Carnegie höjer sin rekommendation för fastighetsbolaget Balder, till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras till 610 kr (590). Aktien stängde på 534,60 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer även sin rekommendation för fastighetsbolaget Wihlborgs, till köp från tidigare behåll, enligt ett morgonbrev från banken. Riktkursen är fortsatt 205 kr. Aktien stängde på 180 kr föregående handelsdag.

DNB Markets höjer sin rekommendation för SBB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 50 från 31 kr. Det framgår av en analys. På måndagen stängde SBB:s aktie på 49 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Dustin till 115 kr från 82 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på måndagen på 86,20 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Industrivärden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 315 från 300 kr. Det framgår av en analys. A-aktien stängde på 274,80 kr föregående dag medan C-aktien avslutade på 268,70 kr.

Även DNB Markets höjer sin rekommendation för Industrivärden till köp från behåll. Riktkursen sänks till 300 från 315 kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker däremot riktkursen för Industrivärden till 269 kr från 292 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för NP3 till 261 kr från 212 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på måndagen på 230 kr.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Nyfosa till köp från behåll. Riktkursen sänks till 135 från 140 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Catena till köp från behåll. Riktkursen höjs till 530 från 500 kr. Det framgår av en analys.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för Swedbank till sälj från neutral, enligt internationell media. Riktkursen sänks till 170 från 180 kr. Aktien stängde på 182,90 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker riktkursen för EQT till 358 kr från 439 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 355,80 kr föregående handelsdag.

Redeye har inlett bevakning av det danska medicinteknikbolaget Fluoguide med ett rimligt värde för aktien på 98 danska kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på tisdagen. Värderingsintervallet sträcker sig från 35 till 146 kr per aktie i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Fluoguide utvecklar optiska produkter som vägleder vid kirurgiska ingrepp. Produkterna binder sig till cancerceller som då lyser upp och de är avsedda att användas för att precist kunna avlägsna tumörer i vävnaden. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten. Redeye anser att marknaden har erkänt Fluoguides potential och analyshusets värdering i ett basscenario, 98 kronor, ligger också relativt nära aktiens aktuella kurs. Fluoguides aktie var vid 10.20-tiden på tisdagen upp 2 procent till 99,20 kr.

Redeye inleder även bevakning av First North-listade forskningsbolaget Amniotics med ett rimligt värde för aktien på 29 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på tisdagen. Värderingsintervallet sträcker sig från 9 till 68 kr per aktie i ett så kallat bear- respektive bull-scenario. Amniotics utvecklar cellterapiläkemedel baserat på så kallade mesenkymala stamceller från fostervatten. Bolaget gjorde debut på First North i juli i år. Redeye pekar på att det är få som följer Amniotics och att aktien har en betydande potential både på kort och lång sikt. Amniotics aktie var upp 4,7 procent till nära 13 kr vid 11-tiden på tisdagen.

Citi Investment Research har sänkt riktkursen för Sandvik till 258 kr från 269 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en sektoranalys daterad på måndagen.