Analyser (Uppdateras) I tisdagens analysskörd finns både nya köprekommendationer höjda riktkurser. 

Jefferies International höjer sin rekommendation för SCA till köp från behåll. Riktkursen kvarhålls på 160 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer sin rekommendation för det norska solkraftsbolaget Scatec till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 165 från 170 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 165,70 norska kr på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Dometic till 170 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Precis som kollegorna på Nordea som på måndagen sänkte sin riktkurs till samma nivå som Prateo med bibehållen riktkurs, menar Pareto att förvärvet av amerikanska Igloo är strategiskt vettig men med en hög prislapp. Även Pareto tror att Dometic är i en bra position att lyckas med att realisera synergieffekterna genom den ökade tillgången på försäljningskanaler som förvärvet ger. Dometics aktie stängde på måndagen vid 131 kr.

DNB Markets sänker riktkursen för Boliden till 350 kr från 400 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 277,60 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för H&M till 225 kr från 235 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken som gjort en uppdatering av sin analys inför H&M:s delårsrapport som väntas den 30 september. Aktien stängde på måndagen på drygt 174 kr. ”Ständiga restriktioner i Asien och kinesiska bojkotter tyngde sommarförsäljningen /…/ Vi bedömer fortfarande att resultatet kommer att vara starkare än under 2019. Detta på grund av stark försäljning till fullpris och en operativ hävstång. Vi förväntar oss också ett utdelningsbesked från H&M under det tredje kvartalet, före det årliga utdelningsbeskedet”, skriver Kepler.