Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer finns bland tisdagens analyser. Därutöver finns en hel del höjda riktkurser. 

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Pandora till köp från behåll. Riktkursen är 1.100 danska kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 817,60 danska kr på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Epiroc till köp från behåll. Riktkursen höjs till 210 från 205 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 184 kr på måndagen.

JP Morgan höjer riktkursen för Electrolux till 230 kr från 225 kr. Rekommendationen undervikt upprepas. Det rapporterar Reuters. Aktien stängde på 238,90 kr i måndags.

Carnegie höjer sin riktkurs för Electrolux Professional till 63 kr (54). Rekommendationen behåll upprepas samtidigt. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Electrolux Professional-aktien stängde på 60,40 kr på måndagen.

Även Nordea Markets höjer sin riktkurs för Electrolux Professional till 75 kr (70). Rekommendationen köp upprepas samtidigt. Det framgår av en analys.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Fortum till 20,50 euro från 19,50 euro. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen vid 23,59 euro på Helsingforsbörsen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Fasadgruppen till köp från behåll. Riktkursen är 140 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 118,80 kr på måndagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för det finländska verkstadsbolaget Wärtsilä till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 12 euro. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 12,65 euro på måndagen.

Deutsche Bank har sänkt sin riktkurs för Lundin Mining från 122 till 103 kr med upprepad köprekommendation efter gruvbolagets produktionsprognossänkning i måndags som fick aktien att pressas 14 procent till knappt 69 kr.

Den amerikanska investmentbanken Stifel höjer sin riktkurs för Calliditas Therapeutics till motsvarande knappt 205 kr (höjning till 48 dollar per ADS) från tidigare cirka 179 kr med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys daterad den 21 juni. Stifel var rådgivare vid noteringen av Calliditas, som skedde i slutet av juni 2018, med en teckningskurs på 45 kr.

Pareto Securities sänker sin riktkurs för Sedana Medical till 116 kr från tidigare 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Riktkurssänkningen beaktar förändringar i estimaten för åren 2021-2023. Pareto räknar inte längre med någon försäljning enligt godkänd varumärkning (on-label) under 2021. Estimaten för försäljningen sänks med 10-14 procent för åren 2022-2023. På lång sikt bedömer Pareto dock fortsatt att inhalerad sedering kommer att etablera sig som en ny standardbehandling inom området. Aktien stängde på 74,60 kr på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Lifco till 225 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien handlades till 190,25 kr på tisdagsförmiddagen.

Carnegie sänker riktkursen för Thule till 365 kr från 375 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien handlades till 376,20 kr på tisdagseftermiddagen.

Analysfirman Redeye inleder uppdragsbevakning av medicinteknikbolaget Integrum med ett motiverat basvärde på 122 kr per aktie. Uppdragsbevakning innebär att Redeye får betalt från bolaget i fråga för att göra analysen. I ett ”bear”-scenario är det motiverade värdet 48 kr medan det är 210 kr i ett ”bull”-scenario, enligt analysen. Aktien handlades till 76,50 kr på tisdagen, vilket var en uppgång på cirka 9 procent. Aktien har gått starkt det senaste halvåret.

Redeye höjer sitt motiverade basvärde för gamingbolaget Media and Games Invest till 75 kr (59). Det framgår av en uppdragsanalys daterad den 21 juni. Media and Games Invest meddelade på måndagen avsikten att förvärva den digitala annonsplattformen Smaato. Aktien handlades till 48,40 kr på tisdagsmorgonen.

 

 

Börsen
Lugn öppning på tyngsta rapportveckan
Foto: istockphoto
Fonder
Fondsparandet slår rekord
Bostad
Fortsatt tro på stigande bopriser
Spara
Här får du högst sparränta just nu
Placera
Blackrock: Här finns störst potential framöverHöjer Europa och Japan
Blankning
Lista: De mest blankade aktierna just nu
Bolån
Storbankerna där snitträntorna stiger mest
Foto: Copyright (c) 2017 3D generator/Shutterstock. No use without permission.
Analyser
Här är fredagens aktierekar
Börsen
Javeus: Inte början på en större börskorrektionOnt om nyheter som kan förklara verklig omsvängning i sentimentet
9/7
Trading Direkt: Långsiktig analys av ledande index
Analys
SEB: Hexagons förvärv dyrt men högkvalitativtHöjer riktkursen och upprepar köp
Analys
DNB upprepar köprek för Oncopeptides efter raset
Portföljen
Glädjeskutt i portföljen
SPAC
Polestar i diskussioner med SPAC-bolag
Pandemin
Fedchef: Delta och låg vaccinationsgrad ett hot"Vi är inte igenom pandemin"
Fed
SEB: Fed dödar inte bara inflationen utan också tillväxten
Placera
Amundi: Dags för investerare att lätta lite på gasen”Vattnet ser lugnt ut men akta dig för underströmmarna”
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättspriserna var oförändrade i juni
Analys
Danske köpstämplar Bergman & Beving
Råvaror
Torka väntas leda till dyrare kaffe
Fed
Fed: Betydande ytterligare framsteg har ej uppnåttsProtokollet från senaste mötet offentlggjort
Aktie
Swedbanks nya favorit i hälsovårdssektornGetinge får lämna listan
Bostad
Hemnet: Boprisförväntningarna minskar tydligt
Sektor
DNB: Positiv syn på banksektorn inför rapporternaMen Deutsche Bank är mer skeptisk
Aktie
Fingerprint ser över "strategiska alternativ"Allt från förvärv, till spin-offs, försäljning och nynoteringar