Analyser (Uppdateras) Några upprepade köprekommendationer och höjda riktkurser har publicerats på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Adapteo till 181 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I måndags blev det känt att Palace Bidco Oy, ett bolag bildat och indirekt helägt av West Street Global Infrastructure Partners IV, lämnat ett rekommenderat kontanterbjudande om 165 kr per aktie i modulhusbolaget. SEB tror att ett konkurrerande bud är mer sannolikt än en misslyckad affär, och att det finns värde i att behålla Adapteo-aktien. Aktien stängde på 164 kr på måndagen.

Den amerikanska finansaktören Bernstein höjer sin riktkurs för gamingbolaget Embracer till 291 kr, från 281 kr, och upprepar rekommendationen outperform. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på tisdagen var aktien upp 2,8 procent till 225,40 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Cibus till 194 kr från 174 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 183,80 kr på måndagen.

Carnegie höjer riktkursen för Haldex till 72 kr från 62 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. I den inledande handeln på tisdagen var aktien upp 4,3 procent till 62,90 kr.

Redeye inleder uppdragsbevakning av forskningsbolaget Herantis Pharma med ett riktvärde på 27,50 kr i basscenariot. Det framgår av en analys daterad den 18 maj. Aktien handlas på tisdagsförmiddagen till 25,10 kr.