Analyser (Uppdateras) Även på tisdagen har analyshusen publicerat några nya köprekar, och ett antal nya riktkurser. Här är tisdagens skörd av analyser.

Pareto Securities höjer riktkursen för Jetpak till 110 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 93,40 kr.

Investmentbanken Bryan Garnier inleder bevakning av LMK Group, som äger Linas Matkasse, med rekommendationen köp och en riktkurs på 150 kr. Det framgår av en analys. Bryan Garnier var en av de finansiella rådgivarna när Linas Matkasse noterades på Nasdaq First North i mars. På måndagseftermiddagen var LMK Group-aktien upp 7,5 procent för dagen vid 81,30 kr. Teckningskursen inför noteringen var 79,50 kr per aktie, vilket värderade bolaget till omkring 760 miljoner kr före kapitaltillskottet.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Alfa Laval till 345 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ABG Sundal Collier är av åsikten att Alfa Lavals nyligen annonserade förvärv av norska Stormgeo, som meddelades på måndagen, är vettigt trots att det inte kan klassas som en ”kärnverksamhet” för Alfa Laval. ”Sammanfattningsvis är förväntningarna höga på Stormgeo, men vi anser att förvärvet är positivt”, skriver analyshuset. Aktien i Alfa Laval stängde på 302,90 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Stendörren till behåll från köp. Riktkursen höjs till 185 från 170 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Stendörren stängde på 183 kr på måndagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Stillfront till 115 kr från 126 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 73,45 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Mekonomen till behåll från köp. Riktkursen höjs till 165 från 125 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 153,40 kr på måndagen.

Jefferies International har höjt riktkursen för IPC till 41 kr från 35 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På tisdagsförmiddagen var aktien i Stockholm ned 1,9 procent till 30,90 kr.