Analyser (Uppdateras) Några få analyser med ändrade riktkurser och nya rekommendationer har publicerats under tisdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för XXL till köp från behåll. Riktkursen är 25 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 20,88 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

DNB Markets höjer riktkursen för SSAB till 58 kr från 56 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Orkla till köp från behåll. Riktkursen höjs till 96 från 82 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen på 82,80 norska kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Beijer Alma till 200 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 179,20 kr på måndagen.

Carnegie höjer riktkursen för Coor till 88 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 75,85 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för verkstadsbolaget Epiroc till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs samtidigt från 149 till 180 kr. Det framgår av en analys. Epiroc-aktien stängde vid 202,90 kr på måndagen. Verkstadsföretaget väntas delårsrapportera på onsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Addnode till behåll från köp. Riktkursen höjs till 290 från 260 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 289,50 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för aktien i det finländska husdjursbolaget Musti till behåll, från tidigare köp. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagseftermiddagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Carnegie pekar i första hand på värderingen som enligt banken nu är mycket ansträngd. Riktkursen för aktien, som är noterad i Helsingfors, lämnas oförändrad på 30 euro. Aktien byter ägare kring 31,30 euro på tisdagen.

Analyshuset Redeye höjer det rimliga värdet för Acconeer till 41 kr per aktie, från tidigare 33 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på måndagen. Värderingsintervallet dras samtidigt upp till 18-82 kr i ett ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Tidigare intervall var 18-60 kr. Höjningen hänvisas till fordons- och gräsklipparsegmentet. ”Efter en kraftig kursuppgång handlas aktien för närvarande omkring vårt basscenario”, skriver Redeye. Acconeer stängde på 44,50 kr på måndagen. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

Redeye ser vid rådande kurs en uppsida på 90 procent i läkemedelsbolaget Orexo. Riktvärdet i basscenariot sätts till 80 kr. Det framgår av en uppdragsanalys på tisdagen. I sin värdering räknar Redeye med att tillväxten kommer att ta fart, speciellt under åren 2024 och 2025, med stöd av ökade marginaler i digitala behandlingar som då väntas komma att utgöra en större del av bolagets intäkter. Orexo stängde efter måndagens handel vid en kurs om 42,80 kr.