Analyser (Uppdateras) Ett antal färska köprekommendationer och förändrade riktkurser har publicerats av analysföretagen under tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Telia till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 41 kr. Det framgår av en uppdatering. Aktien stängde på 35,04 kr på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska verkstadsbolaget Valmet till köp från behåll. Riktkursen höjs till 29 från 24 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 25,21 euro i Helsingfors på måndagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Addtech till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 117 från 111 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 118 kr på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Atlas Copco till 500 kr från 465 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Atlas Copco stängde på 422,70 kr på måndagen.

Det danska smyckesbolaget Pandoras aktie sänks till behåll från köp hos HSBC, rapporterar Ritzau med hänvisning till Bloomberg News. Pandoras riktkurs sänks till 680 danska kr från 695 danska kr, skriver den danska nyhetsbyrån. Stängningskursen på måndagen var 615,60 danska kr. Aktien är ned med 5 procent sedan årsinledningen, men steg med omkring 130 procent under 2020.

Jefferies International höjer sin rekommendation för verkstadsföretaget Sandvik till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 192 till 267 kr. Det framgår av en analys. ”En kombination av intjäningsmotståndskraft under den nuvarande nedgången, finansiella nyckeltal som är i linje med högkvalitativa verkstadsföretag under hela konjunkturcykeln och en attraktiv mjukvaruförvärvsstrategi gör att vi tror att Sandvik är i de tidiga stadierna av sin uppvärderingspotential”, skriver Jefferies. Sandviks bokslutsrapport väntas på torsdag. Aktien stängde vid 216,90 kr på Stockholmsbörsen i måndags.

UBS sänker däremot sin rekommendation för Sandvik till neutral från köp. Riktkursen höjs till 220 från 195 kr. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagen. Aktien handlas ned cirka 0,7 procent till strax över 215 kr på tisdagsförmiddagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 245 från 210 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Mycronic backade drygt 2 procent till strax under 245 kr på måndagen då Danske Bank sänkte sin rekommendation för aktien till behåll.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Volvo till 240 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på tisdagen. Volvo B stängde kring 213 kr i måndagens handel.

Även Pareto Securities höjer riktkursen för Volvo, till 260 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys inför Volvos kvartalsrapport den 3 februari. Volvo åtnjuter starka lastbilsmarknader, positiva effekter av det interna effektiviseringsprogrammet och har tagit en global ledning inom elektriska lastbilar, enligt Pareto. ”Det finns en tydlig chans att Volvo återigen slår förväntningarna på den positiva sidan vad gäller lastbilsmarginalerna”, menar analyshuset. Volvos B-aktie noterades upp 0,1 procent till 213,20 kr i tisdagens tidiga handel.

Carnegie höjer riktkursen för Hexagon till 825 kr från 750 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 751,60 kr på måndagen.

Carnegie höjer riktkursen för SSAB till 42 kr från 35 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie menar att 2021 ser ut att bli ett bra år för SSAB och lyfter här särskilt fram att spotpriserna på stål har gått upp kraftigt i EU sedan i sensommaren. Aktien i SSAB gick upp med 10 procent på måndagen till 33,88 kr efter att det via Dagens industri blivit känt att stålbolagets storägare är skeptiska till att bolaget ska förvärva Tala Steel stålverk i Nederländerna.

Carnegie inleder bevakning av Fasadgruppen med en köprekommendation och riktkursen 116 kr. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Fasadgruppen, som listades på First North i december, stängde på 88 kr på måndagen. Carnegie var tillsammans med Nordea rådgivare till bolagets i samband med noteringen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Neste till 67 euro från 54 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på tisdagen var aktien upp nästan 1 procent till 61,70 euro i Helsingfors.

FED
Fed ändrar ränteprognosenSpår större räntehöjningar 2023
Foto: AP/TT
Börsen
New York: Nedåt efter Feds beslutBanker vinnare efter räntebeskedet
Foto: Allis Nettréus/SvD/TT
Placera
Danske överviktar finanssektorn
Börsen
Börsstängning nära rekordnivån
Sektor
Cibus i storaffär i FinlandKöper 72 livsmedelsfastigheter av Sagax
Sektor
Saxo: Revansch för gröna aktier
IPO
USA: Fjolårets IPO-rekord redan slaget
Blankning
Blankningarna i Scandic ökar efter marknadsuppdatering
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens köprekar
Foto: istock
Spara
Swedbank: Nu minskar hushållens sparutrymme"Även bostadsort påverkar sparandet"
Foto: Pi Frisk/TT
Noteringar
Så går det för onsdagens nykomlingarFyra nya bolag och ett nygammalt börjar handlas i dag
Foto: Shutterstock
Försäkring
”Dåligt försäkringsskydd för elsparkcyklar”Konsumenternas: Allt fler drabbas av olyckor
Foto: Copyright (c) 2019 Piotr Swat/Shutterstock. No use without permission.
Notering
Islandsbanki största isländska noteringen någonsin
Aktie
Förvaltarna: Electrolux Pro en dold diamantBolaget går bättre tider till mötes
Foto: Copyright (c) 2021 SewCream/Shutterstock. No use without permission.
Räntan
Prognos: Riksbanken höjer räntan redan nästa årSpår Industriarbetsgivarna i färsk konjunkturrapport
Aktie
SSAB ska samarbeta med Volvo CarsKommer utforska fossilfritt stål för användning i fordonsindustrin
Foto: Copyright (c) 2018 nyker/Shutterstock. No use without permission.
Asienbörserna
Nedåt i Asien i väntan på Fed
Spara
Här får du högst sparränta
Foto: Copyright (c) 2017 Andrey_Popov/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Bloomberg: Svensk bostadsmarknad bland de mest bubbliga i världen
Trading Direkt
Svolders vd om Arla Plast, Mildef och SPAC-bolag
Fonder
FI granskar Spiltan FonderSpiltan Fonders vd: Naturlig uppföljning efter coronastoppet
Aktie
Erik Selin ökar i CollectorHar köpt ytterligare 130 000 aktier
Foto: Shutterstock
Försäkringar
Konsumentverket granskar båtförsäkringar"Svårare jämföra båtförsäkringar än bil- och hemförsäkringar"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar