Analyser (Uppdateras) Inför rapportsäsongen som drar igång i slutet av veckan börjar analyserna öka i antal från analyshusen. Här är tisdagens färska köprekar och ändrade riktkurser.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Nokia till 4,00 euro från 3,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nokia stängde på 3,1455 euro i Helsingfors på måndagen. I Stockholm var stängningskursen 31,75 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Metso Outotec till 9,75 euro från 7,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på cirka 8,66 euro på måndagen i Helsingfors. Bakom riktkurshöjningen ligger bland annat en högre förväntad organisk försäljning för Metso under 2021 och 2022, noterar Pareto.

Pareto Securities höjer riktkursen för Electrolux Professional till 52 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. B-aktien stängde på 47,20 kr på måndagen.

Skanskas balansräkning är stark och byggbolaget har utrymme för en extra utdelning när byggbolaget lägger 2020 bakom sig. Det anser SEB enligt en analys som släpptes på tisdagen. ”Vi väntas oss minst 6 kr i ordinarie utdelning och ytterligare 14 kr i extrautdelning”, skriver SEB och upprepar sin behåll-rekommendation för aktien, samtidigt som riktkursen höjs från 179 till 200 kr. Aktien stängde på 226,30 kr på måndagen och den har gått upp med 8 procent under de första dagarna av 2021.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för kemibolaget Yara till behåll från köp. Riktkursen är 400 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 380,80 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Saab till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 260 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Banken pekar bland annat utsikterna för bolaget marginaler är fortsatt osäkra. Aktien stängde på 243,40 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Pandora till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 650 från 630 danska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på omkring 640 danska kr på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets återupptar sin bevakning av Gränges med rekommendationen köp och riktkurs 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på måndagen på 101,60 kr. Handelsbanken hade även en köprekommendation när bevakningen avslutades i november i fjol. Då var riktkursen 106 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Sandvik till 245 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 216,20 kr på måndagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Avanza till 250 kr från 200 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Humana till 80 kr från 73 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys inför Humanas rapport för det fjärde kvartalet, som väntas den 11 februari. DNB Markets bedömer att Humana har kunnat balansera covid-19-utmaningarna på ett bra sätt under det fjärde kvartalet 2020. Banken förutspår att Humana har ökat sitt justerade ebita-resultat 27 procent fjärde kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Bolagets finansiella flexibilitet väntas också kunna ge utrymme för aktieåterköp, menar banken.

DNB Markets höjer sin riktkurs för omsorgsbolaget Ambea till 80 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 12 januari. När vaccinationerna mot covid-19 nu har startat på äldreboenden räknar DNB med att en normalisering av beläggningsgraden kan vara möjlig under andra halvåret 2021. Med Nytida som en fortsatt stark vinstgenerator och en stabilisering i den norska verksamheten ser Ambeas finansiella utsikter solida ut, enligt DNB. Ambeas akties noterades till 66,70 kr vid 16-tiden på tisdagen, en uppgång med 1,7 procent för dagen.

 

Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Affär
Uppgifter: SSAB:s storägare skeptiska till affär med Tata
Börsen
Positiv veckostart
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"