Analyser (Uppdateras) Inför rapportsäsongen som drar igång i slutet av veckan börjar analyserna öka i antal från analyshusen. Här är tisdagens färska köprekar och ändrade riktkurser.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Nokia till 4,00 euro från 3,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nokia stängde på 3,1455 euro i Helsingfors på måndagen. I Stockholm var stängningskursen 31,75 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Metso Outotec till 9,75 euro från 7,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på cirka 8,66 euro på måndagen i Helsingfors. Bakom riktkurshöjningen ligger bland annat en högre förväntad organisk försäljning för Metso under 2021 och 2022, noterar Pareto.

Pareto Securities höjer riktkursen för Electrolux Professional till 52 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. B-aktien stängde på 47,20 kr på måndagen.

Skanskas balansräkning är stark och byggbolaget har utrymme för en extra utdelning när byggbolaget lägger 2020 bakom sig. Det anser SEB enligt en analys som släpptes på tisdagen. ”Vi väntas oss minst 6 kr i ordinarie utdelning och ytterligare 14 kr i extrautdelning”, skriver SEB och upprepar sin behåll-rekommendation för aktien, samtidigt som riktkursen höjs från 179 till 200 kr. Aktien stängde på 226,30 kr på måndagen och den har gått upp med 8 procent under de första dagarna av 2021.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för kemibolaget Yara till behåll från köp. Riktkursen är 400 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 380,80 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Saab till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 260 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Banken pekar bland annat utsikterna för bolaget marginaler är fortsatt osäkra. Aktien stängde på 243,40 kr på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Pandora till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 650 från 630 danska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på omkring 640 danska kr på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets återupptar sin bevakning av Gränges med rekommendationen köp och riktkurs 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på måndagen på 101,60 kr. Handelsbanken hade även en köprekommendation när bevakningen avslutades i november i fjol. Då var riktkursen 106 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Sandvik till 245 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 216,20 kr på måndagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Avanza till 250 kr från 200 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Humana till 80 kr från 73 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys inför Humanas rapport för det fjärde kvartalet, som väntas den 11 februari. DNB Markets bedömer att Humana har kunnat balansera covid-19-utmaningarna på ett bra sätt under det fjärde kvartalet 2020. Banken förutspår att Humana har ökat sitt justerade ebita-resultat 27 procent fjärde kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Bolagets finansiella flexibilitet väntas också kunna ge utrymme för aktieåterköp, menar banken.

DNB Markets höjer sin riktkurs för omsorgsbolaget Ambea till 80 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 12 januari. När vaccinationerna mot covid-19 nu har startat på äldreboenden räknar DNB med att en normalisering av beläggningsgraden kan vara möjlig under andra halvåret 2021. Med Nytida som en fortsatt stark vinstgenerator och en stabilisering i den norska verksamheten ser Ambeas finansiella utsikter solida ut, enligt DNB. Ambeas akties noterades till 66,70 kr vid 16-tiden på tisdagen, en uppgång med 1,7 procent för dagen.

 

Aktiechatt
Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriterOch två bolag han nyligen ökat i
Notering
Här är Hemnets erbjudande inför noteringenVärderingen kan landa på nästan 12 miljarder
Börsen
Industri i topp på stark fredagsbörsVolvo steg mest bland storbolagen
Krönika
Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna
Blankning
De 15 mest blankade aktierna
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
Carnegie sänker Thule till sälj"Fortsatt god utveckling men hög värdering"
Foto: Shutterstock
Analys
Sinch värdering oroar DanskeBanken sänker estimaten
Analys
Jefferies: Risk för marginalpress i EssitySlopar köprekommendation
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bomarknad: Rekordstort övertag för säljarna"Väldigt het marknad just nu"
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
DNB: Därför slopar vi köprekommendationen"Evolutions kurs reflekterar de kortsiktiga katalysatorerna"
Foto: istockphoto
Analyser
Aktierna som inte längre är köpvärdaEvolution, Gränges och Essity bland de som fått slopade köprekar
Aktie
New Wave lyfter efter omvända vinstvarningen
Sektor
Berenberg: Dags att plocka upp klimataktier efter falletAker Carbon Capture, Vestas, Powercell och Nel bland favoriterna
Blankning
Nordnet: Nu kommer återbäringen för utlånade aktierNorwegian gav mest ersättning
Placera
Danske Bank: Därför är Stockholmsbörsen bäst i världen"...men balansera portföljen ur ett globalt perspektiv"
Aktieportföljen
Omvänd vinstvarning lyfter portföljen
Kina
Kinas BNP-tillväxt över 18 procentMen ändå något lägre tillväxt än väntat
Bolag
Sparekonomen om alla omvända förvärv"Vill att det ska gå fort"
Budgeten
Andersson: En budget för att rädda jobben
Vårbudgeten
En pandemipräglad vårbudget
Foto: Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
USA
Biden eskalerar åtgärder mot RysslandInleder sanktioner mot sex ryska bolag
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Kepler: Skanska vinnare på Bidens infrastrukturpaket
Bostad
Hemnet: Ettor har inte hängt med i bostadsrallytRekordutbud och långa säljtider
Analys
SEB höjer Trelleborgs riktkursUpprepar köprekommendation
Fonder
Rekordkvartal för hedgefonder"Jordmån för de flesta aktiva tradingstrategierna"